Inicio Actualidad La 20a Trobada de Dones centra la seva mirada en la síndrome...

La 20a Trobada de Dones centra la seva mirada en la síndrome de la impostora

Esteu aquí

Van participar més d’un centenar de dones de la ciutat

dilluns, 18 setembre, 2023 – 14:30


El passat dissabte 16 de setembre, el centre cívic Sant Jordi – Ribera Baixa va acollir la 20a edició de la tradicional Trobada de Dones del Prat.


Una jornada en clau de gènere que promou: la participació de les dones a la vida de la ciutat; la creació de xarxes entre pratenques; fer visible els diferents sabers col·lectius i també fomentar la relació intergenercional a través d’un discurs crític i feminista.


La 20a Trobada va comptar amb la presència de la presidenta executiva de l’Institut Català de les Dones, Èlia Soriano, la consellera de Feminismes, Gent Gran i Diversitats sexuals i de Gènere del Consell del Baix Llobregat, Vicky Castellanos, acompanyades per l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, i la regidora de Feminismes i LGTBI, Marisol Rojas.

READ  La majoria de la ciutadania valora la gestió municipal amb un nota de 7 o superior


La síndrome de la impostora


Enguany, la Trobada de Dones va tenir com a fil conductor la síndrome de la impostora. Una afecció a l’autoestima causada per l’autoexigència i la pressió social que fa a les dones perdre la confiança en si mateixes.


La periodista de la Cadena Ser i autora del llibre “No lo haré bien”, Emma Vallespinós, va ser la convidada que va desenvolupar i aprofundir sobre aquesta síndrome, de la qual va destacar que “té un component social molt important donat que les dones hem nascut en societats masclistes i patriarcals que ens han donat un rol secundari”.


Vallespinós va explicar que aquesta afecció radica en “una sèrie d’inseguretats basada en l’autoexigència que ens fa dubtar a l’esfera pública de les nostres capacitats”. Un dels motius segons el seu parer és que “hem normalitzat que les dones podem arribar a fer-ho tot, i això no és així. Les xarxes socials són ficció”.

READ  La dansa mou la tardor de Jardins de la Pau


Un consell per lluitar contra la síndrome de la impostora va ser que “no ens hem de creure Superwoman i hem de perdre la por a equivocar-nos”.


Després de la ponència d’Emma Vallespinós, va ser el torn per a la representació teatral d’un esquetx de l’obra “¿En qué momento me hice la moderna y quise ser madre”. A càrrec de Rocío Quesada i Dúnia Pellisa, l’objectiu era crear un espai de reflexió en positiu i amb sentit del humor.


La segona part de la jornada va comptar amb una taula rodona d’experiències per parlar en primera persona de la síndrome de la impostora. Rosibel Márquez, Ángeles Moreno i Stella Rubio van compartir les seves vivències i van crear un diàleg amb les persones assistents.

READ  Ventajas de ser mesa electoral en Baix Llobregat


La Trobada va cloure amb les paraules de Marisol Rojas, Tinenta Alcalde de l’àrea de Benestar, Polítiques d’igualtat i Ciutadania on va destacar que “continuarem treballant plegades per tenir una societat totalment feminista”.


Relatoria gràfica


A continuació, podeu veure al següent enllaç les imatges de la 20a Trobada de Dones.


A més, també podeu veure el vídeo que elprat.tv va fer sobre la jornada.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorFallece un hombre de 58 años que había sido agredido por un ladrón en Barcelona
Artículo siguienteLa Fageda inaugura ‘La Granja de La Fageda’ en su compromiso por generar empleo para quienes lo necesitan
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí