Inicio Actualidad Més de 1.700 sancions a patinets imposades per la Guàrdia Urbana al...

Més de 1.700 sancions a patinets imposades per la Guàrdia Urbana al 2022

La Guàrdia Urbana de Cornellà, durant l’any 2022, va obrir 1.762 expedients sancionadors contra Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) a la ciutat. Es tracta d’un augment del 90% respecte de les sancions imposades l’any 2021. 

D’aquestes, un 47% s’han produït per anar sense casc homologat, el 25% per circular per la vorera, i un 11% per transportar un menor de 7 anys al vehicle. La resta, en menors percentatges, corresponen a conduir utilitzant el telèfon mòbil, conduir de forma negligent,  o no respectar un semàfor vermell, entre d’altres.

L’any 2021, l’Ajuntament de Cornellà va modificar l’Ordenança Municipal de Circulació de Vehicles i Vianants, per adaptar-la al creixement exponencial de la utilització de vehicles de mobilitat personal (VMP) a la ciutat, principalment patinets, i d’acord amb la normativa aprovada pel Govern Central. L’objectiu de l’Ajuntament era regular la circulació d’aquests vehicles exclusivament per la calçada o pels carrils segregats, per evitar comprometre la seguretat dels vianants. 

READ  La vicepresidenta Yolanda Díaz i els alcaldes del Prat, Lluís Mijoler, i Barcelona, Ada Colau comparteixen que cal seguir protegint el delta del Llobregat i promoure una economia sostenible

Millorar la convivència i la seguretat viària

Tot i els beneficis que els VMP aporten a les ciutats no contaminen, eviten caravanes i no cal que ocupin espai d’aparcament a la via pública, utilitzats de forma negligent poden provocar problemes de convivència amb la resta de ciutadania, així com de seguretat viària, amb riscos tant per a tercers com per als seus mateixos conductors. 

Per aquest motiu, i amb la finalitat de corregir progressivament aquestes conductes, l’Ajuntament de Cornellà va realitzar durant els primers mesos de 2021 una campanya informativa centrada en els carrers on es detectava més circulació de VMP, així com al voltant de centres educatius, a càrrec d’educadors cívics i de la mateixa Guàrdia Urbana. Es va distribuir un díptic informatiu amb un resum de la nova normativa i accions de comunicació a través de les xarxes socials.

READ  Finalitza el cicle d'història del Prat: El Prat, dels orígens al s. XVIII al Prat

En el següents vídeos es resumeix d’una manera ràpida i clara la normativa vigent: 

“Si circules amb patinet, compleix la normativa”

 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMecánica en Baix Llobregat: consejos para el cuidado de tu moto
Artículo siguienteL’Ajuntament destina prop de 34 milions d’euros a millorar i protegir l’espai públic
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí