Inicio Actualidad Tret de sortida a la programació del 25N, Dia Internacional per a...

Tret de sortida a la programació del 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones

divendres, 4 novembre, 2022 – 10:15


El 25 de novembre se celebrarà el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les Dones. Enguany, el programa de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament ha preparat una programació marcada per la conscienciació i la mobilització ciutadana amb l’objectiu de posar de manifest les opressions per qüestió de gènere i les múltiples violències exercides envers les dones.


Amb aquesta campanya de denúncia i de sensibilització, la nostra ciutat continua amb el seu ferm compromís de lluitar contra aquesta xacra que implica una greu vulneració dels drets humans.


Activitats programades


El programa d’activitats del 25N està liderat pel programa de Feminisme i LGTBI i s’ha elaborat conjuntament pel Consell de Dones, entitats de la ciutat i diferents departaments municipals. El podeu consultar al següent enllaç.

MAS:  L'Ajuntament de Cornellà posa en marxa la nova Oficina Virtual d'Atenció al Ciutadà


Centre de recursos conta les violències masclistes


El proper dimecres 16 de novembre, a les 18 h, al Centre Cívic Sant Jordi  Ribera Baixa, es durà a terme la presentació del nou Centre de Recursos contra les violències masclistes.


Un nou espai al web municipal amb una sèrie de vídeos, documents i/o protocols, dividits en diferents categories, on la ciutadania podrà identificar tots els tipus de violències masclistes que encara avui en dia coarten la llibertat de les dones, per tal de fer-les front amb les seves accions del dia a dia.


Acte a la plaça Catalunya


L’acte de la plaça Catalunya serà el mateix divendres 25 de novembre, a les 18.30 h. Una acció que compta amb el suport del Consell Municipal de les Dones i que vol retre homenatge a les dones assassinades, visualitzar les violències masclistes i oferir un missatge positiu.

MAS:  Congelades les tarifes del subministrament d’aigua al Prat per al 2023


L’acte girarà al voltant d’una representació teatral dirigida per Marina Mora i representada per Roberta Amat, Ariadna Izquierdo i Alba Mares, que tractarà la violència masclista exercida entre adolescents i joves.


També comptarà amb la instal·lació “Som assassinades. No som una estadística” organitzada pel col·lectiu @AlmaVioleta08820.


Es complementarà amb les accions del col·lectiu #EnFemení i amb el pilar feminista a càrrec de la Colla castellera del Prat.


Podeu consultar tota la programació del 25N en aquest enllaç.


Imatge de la campanya


La imatge de la campanya és obra de Maite Travé i Luis J. Higueras de l’Associació d’Arts Visuals, l’Atòmica. El lema de la campanya és “El meu cos, la meva empremta” i la imatge reivindica la re-apropiació del cos com a territori propi de les dones, per a ser redefinit lliurement, respectat i valorat a tots els nivells. L’empremta de l’abdomen simbolitza el nostre poder creador i el goig de viure. És el contenidor de l’energia vital.

MAS:  Arriba una nova onada de calor

- Te recomendamos -
Artículo anteriorNous pisos al Prat per fomentar la vida autònoma de persones amb discapacitat intel·lectual, impulsats per COOUFAR amb suport municipal
Artículo siguienteL’Ajuntament finalitza el desplegament de les plaques fotovoltaiques als equipaments municipals
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí