Inicio Actualidad Observa i comparteix la Biodiversitat dels parcs de Cornellà

Observa i comparteix la Biodiversitat dels parcs de Cornellà

La 5a edició del Bioblitz Metropolità se celebra el cap de setmana del 21 i 22 de maig de 2022. Com en les darreres edicions, es combinarà la participació a les xarxes socials amb les activitats presencials, que a Cornellà de Llobregat tindran com a escenari les dues Jugatecambientals, del parc de Can Mercader i al parc del Canal de la Infanta, durant el matí de diumenge.

Què és un “bioblitz”?

El Bioblitz Metropolità es fa en el marc de la celebració del Dia Mundial de la Biodiversitat del 22 de maig, amb activitats a les 42 Jugatecambientals que gestiona l’AMB.

Un bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que té l’objectiu principal de fer un recompte d’espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori. Es pretén que el públic pari atenció en la biodiversitat d’aquests espais i en la seva importància per al funcionament correcte dels ecosistemes. 

MAS:  Del 29 d’agost al 2 de setembre, talls de trànsit al carrer de Pablo Neruda, per treballs de manteniment de la xarxa d'aigües

 

Vols participar d’aquest cens d’organismes que posa en valor la Biodiversitat?

A Cornellà hi ha dues activitats presencials amb motiu del 5è Bioblitz Metropolità, les dues el diumenge 22 de maig d’11.30 a 13.30 hores:

Si no podeu venir a les activitats presencials, també podeu participar online, enviant les fotografies dels éssers vius (flora o fauna) que observis pel vostre compte a les platges o els parcs metropolitans (només es podran considerar per al recompte d’espècies els organismes observats concretament en aquests espais metropolitans). Puja-les i etiqueta @parcsplatgesAMB i #BioblitzMetropolità22 i si el teu perfil és privat, envia’ns les fotografies en un missatge directe. Han de mostrar els organismes amb el major detall possible per poder identificar-los.

MAS:  L'Ajuntament desplega diverses accions per reactivar la pràctica esportiva entre la població

MÉS INFORMACIÓ

Resultats

Totes les dades obtingudes durant aquesta jornada es bolcaran a les plataformes Ornitho i/o Ocells del Jardí de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), i també quedaran recollides al Visor de fauna metropolità. Els resultats obtinguts també s’utilitzaran per a la gestió integral dels espais públics metropolitans, ja que serveixen com a indicadors per planificar diferents accions, com el manteniment dels prats florits, la instal·lació de caixes niu o l’evolució dels sistemes dunars.

El Bioblitz Metropolità forma part del Pla de millora de la biodiversitat de l’AMB: un projecte que recopila un total de 48 actuacions als parcs i a les platges de la metròpolis.

MAS:  Carlota Dobaño, pregonera, a les persones vacunades contra la covid: "esteu contribuint a que aquest malson s'acabi. Enhorabona i gràcies!"

- Te recomendamos -
Artículo anteriorTrobada per valorar la primera temporada de Girem el món
Artículo siguienteSol·licitades més de 2.200 targetes MarketPrat, per comprar al comerç local amb una subvenció de l’Ajuntament del 40%
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí