Inicio Actualidad El voluntariat de la ciutat no s’atura

El voluntariat de la ciutat no s’atura

Esteu aquí

Al Prat existeixen 72 projectes que et necessiten

dimarts, 28 febrer, 2023 – 13:15


El voluntariat no és una forma d’estar, sinó una forma de ser. No es tracta sols de les hores que es dediquen a les diferents tasques, sinó a ser persones atentes i obertes que contribueixen solidàriament a la millora estructural de la societat, a la lluita per un món més just, equitatiu i igualitari.


Les entitats i associacions de voluntariat del Prat no s’aturen. Són el motor social i cultural de la ciutat i enriqueixen les vides de la ciutadania, aportant valors tan importants com la solidaritat, l’empatia, la generositat, el sentit humanitari o la justícia.


Moltes d’aquestes entitats i associacions impulsen projectes i activitats on la presència de persones voluntàries és necessària per assegurar-ne l’èxit.

MAS:  L’holografia a l’institut Esteve Terradas


A continuació, teniu unes pinzellades dels projectes dels quals en podeu formar part:


  • Projecte ANTENES: un projecte  comunitari promogut pel Servei d’Acció Social de  l’Ajuntament del Prat que pretén detectar  situacions de solitud no desitjada  o situacions de molta fragilitat, a qualsevol edat,  per tal  que la persona pugui arribar als professionals que la poden ajudar i  pugui refer nous vincles amb la comunitat.

  • Bassa (Reforç Educatiu per a ensenyament post-obligatori): un projecte que ofereix un espai educatiu protegit on els usuaris i usuàries tenen la possibilitat de trobar els ajuts necessaris en el seu projecte de formació. Es treballa des de l’acompanyament i l’orientació. El projecte està adreçat a l’alumnat d’ESO, cicles formatius, batxillerat, PFI, GESO a l’escola d’adults.

  • Voluntariat a La Botiga del Prat: un projecte de garantia alimentària, apoderament comunitari i sostenibilitat, que sorgeix com a resposta a les estratègies tradicionals de repartiment de lots d’aliment, davant les situacions d’inseguretat alimentària. S’organitza com un model d’autoservei i venda assistida, a partir del sistema de punts o de lliure elecció, que permet a les famílies satisfer les necessitats alimentàries a partir de les seves preferències.


Formació per a persones voluntàries


Els dies 13 i 20 de març està programada la formació “Iniciació al voluntariat” orientada a les persones que participen ja en algun projecte de Voluntariat o a les que estan pensant de participar-hi. 


Aquest curs ens aporta punts de reflexió sobre diverses qüestions que se’ns poden plantejar en la nostra acció de servei als altres.


Informació i inscripció


Trobareu l’oferta de totes les crides al següent enllaç. Estan dividides en els següents àmbits d’acció: social, educatiu, ambiental, cultural, esportiu i cooperació.


Per participar com a persona voluntària us podeu adreçar al Punt del Voluntariat de les Cases d’en Puig (pl. Agricultura, 4) els dilluns i els dijous de 16 a 19 h.


També ho podeu fer trucant al 93 379 00 50 (ext. 5600) o enviant un correu electrònic a voluntariat@elprat.cat


 

MAS:  Dimarts 15 de febrer, presentació del llibre “Implica’t amb les ODS” a càrrec de Sindicalistes Solidaris

- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa nevada deixa al Prat estampes que costen de veure
Artículo siguienteEl Congreso asume casi por unanimidad la gratuidad del acceso a datos del Registro Mercantil
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí