Inicio Actualidad “A prop teu social” un nou canal de comunicació porta a porta...

“A prop teu social” un nou canal de comunicació porta a porta al barri de Sant Ildefons

L’Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa un nou servei d’informació i orientació municipal, anomenat  ‘A prop teu social’, en el marc del Pla Director Comunitari de Sant Ildefons, amb la voluntat d’establir un diàleg proper i una escolta activa entre els veïns i veïnes del barri i l’administració local. Es tracta d’un pla pilot que pretén donar resposta a les preocupacions i necessitats socials del barri de Sant Ildefons i contribuir al benestar dels seus habitants.

El servei compta amb un equip format per cinc persones amb un contracte vinculat a un Pla d’Ocupació i amb la formació específica per oferir una atenció propera i personalitzada a la ciutadania sobre els diferents recursos i serveis que l’Ajuntament posa a la seva disposició. Prèviament, es van col·locar cartells i es va informar de la iniciativa als presidents de les respectives comunitats, concretament a la zona dels carrers adjacents a l’Avinguda República Argentina.

El nou servei segueix l’esquema de la plataforma municipal ‘A Prop Teu’ que permet a la ciutadania informar directament a l’Ajuntament de les incidències que detectin a l’espai públic, però en aquest cas la comunicació no serà online sinó presencial, porta a porta, fins a un total de 2.144 habitatges del barri Sant Ildefons.

Atenció propera i interactiva

La tasca dels informadors consisteix en apropar-se als veïns i veïnes del barri, als seus domicilis, per oferir-los informació dels serveis municipals i atendre les seves consultes i qüestions relacionades amb temes d’àmbit social: recursos municipals i d’altres administracions, habitatge, eficiència energètica, ocupació, beques menjador, seguretat, gent gran i atenció a la dependència, educació…

En un mes de funcionament, els informadors han visitat 684 domicilis, han lliurat díptics informatius de l’App Seguretat Ciutadana i el projecte Enfortir Cornellà, i han copsat les inquietuds de les persones del barri. També han canalitzat unes 18 incidències – els informadors només actuen com a intermediaris–,14 de les quals ja han estat resoltes.

Els temes que més consultes han generat han estat els relacionats amb els serveis socials per part de persones grans en relació al servei de Teleassistència i del  Servicio de Atención a Domicilio (SAD) que han estat derivades al departament d’Atenció Social, i les consultes per participar en el programa ‘Vine a Fer Esport Salut’  per afavorir l’envelliment actiu i saludable. Pel que fa al jovent, les seves inquietuds en temes d’oci i altres han estat adreçades a l’Oficina Jove, punt de referència de recerca d’informació per als i les joves de la ciutat.

Alguns veïns i veïnes també s’han mostrat interessats per les escoles bressol, els tallers i cursos per a dones que ofereix el Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD) i l’habitatge. Respecte a aquest últim, s’ha hagut d’actuar tant des de  l’OLH com des d’Acció Social en dos casos amb expedients de desnonaments.

En els propers mesos, es continuarà treballant per donar resposta a totes les necessitats i inquietuds del veïnat d’aquesta zona.  ‘A prop teu social’ és una oportunitat per a la ciutadania de tenir una veu activa en el barri i contribuir al seu propi benestar i al de la comunitat en general.

Amb aquest projecte l’Ajuntament de Cornellà, a través del Pla Director Comunitari de Sant Ildefons i amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona mitjançant el Programa integral de barris per a la millora de rendes, vetlla per millorar les condicions d’equitat i cohesió social del barri, la qualitat de vida i les relacions de convivència i, en conseqüència, incrementar les oportunitats de prosperar individual i col·lectivament


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEvolució del Pla Director Comunitari al barri de Sant Ildefons
Artículo siguienteL’Ajuntament del Prat estrena una seu electrònica renovada
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí