Inicio Actualidad Evolució del Pla Director Comunitari al barri de Sant Ildefons

Evolució del Pla Director Comunitari al barri de Sant Ildefons

En els darrers 4 anys l’evolució del barri Sant Ildefons ha estat significativa. L’Ajuntament de Cornellà ha desenvolupat el Pla Director Comunitari al barri amb l’objectiu de donar continuïtat i impulsar nous projectes que pretenen protegir els col·lectius més vulnerables i ajudar a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Sant Ildefons. El Pla director engloba quatre àmbits d’actuació estratègiques: els projectes en matèria d’habitatge, la transformació de l’espai públic, la seguretat i el reforç cultural i educatiu, lligat a la cohesió social i la convivència.


Projectes d’habitatge

En matèria d’habitatge s’han realitzat actuacions a unes 43 comunitats de veïns, com ara conservació, rehabilitació energètica, instal·lacions d’ascensor i ampliacions de balcons. S’han signat convenis amb altres administracions públiques com el Consorci Metropolità de l’Habitatges que ha permès aplicar subvencions entre el 40% i el 80% del cost total de les obres. 
També s’ha portat a terme el Pla d’inspecció d’habitatges grans tenidors, que ha notificat 340 inspeccions, de les quals 30 d’aquests pisos estaven buits i sis captats.

MAS:  Els Estopa reben la Creu de Sant Jordi

Pacificació i seguretat als carrers

El reforç de seguretat que s’ha fet al barri ha comportat la reducció del 75% anual de les ocupacions. Així mateix, la Unitat de Convivència de la Guàrdia Urbana ha multiplicat les seves actuacions de contacte amb comunitats i mediació en els casos que ha estat necessari. S’ha increment el nombre d’agents de barri, una nova unitat canina, més càmeres de vigilància i una millora en la gestió tecnològica i la pacificació dels carrers. L’any passat van posar en marxa el Servei d’observació Nocturna, els serenos, que ha realitzat 1.500 intervencions en incidències a la via pública, atenció personal i tasques informatives.

Reforçar la convivència i la cohesió social

S’han multiplicat els projectes que propiciïn el benestar comú i individual, com per exemple, el projecte socioeducatiu amb la figura dels educadors de carrer, que acompanyen joves del barri en les seves inquietuds, reptes i dubtes, i els orienten si ho requereixen en els àmbits de la formació, el lleure, la feina, etc. Recentment s’ha posat en marxa el servei d’orientació i informació porta a porta per als veïns i veïnes del barri, a més de la presència dels educadors de medi obert i la difusió del programa Vine a fer Esport Salut que ha motivat la participació de moltes persones grans de la zona. La continuïtat dels projectes vinculats a la cohesió social com Patis Oberts (patis d’escoles oberts durant el cap de setmana i l’estiu per practicar esport) o el Pla Educatiu d’Entorn a les escoles, i l’Escola Esportiva Social que ofereix activitats extraescolars a les famílies i ja compta amb 214 participants setmanals.  
A Sant Ildefons s’han realitzat diversos projectes comunitaris vinculats a l’art i la cultura, com els murals al llarg de l’avinguda de Sant Ildefons que han embellit el barri.

MAS:  El Prat, la ciutat de més de 50.000 habitants amb menys desigualtat de renda d’arreu de l’Estat
Transformació de l’espai públic

L’Ajuntament de Cornellà considera que cal posar l’accent en la protecció i cura de l’espai públic com a element primordial per mantenir la cohesió i la convivència al barri. Sant Ildefons forma part de la transformació integral que suposa per a la ciutat el projecte Cornellà Natura. Actuacions destacades en aquest sentit son la pacificació de l’avinguda de la República Argentina, per guanyar espai per als vianants, o del carrer de la Segarra, la renovació dels contenidors d’escombraries, les millores en l’enllumenat, el reforç de neteja per sectors amb el servei PAM a PAM (reparació de bans, papereres, eliminació de grafitis, neteja intensiva de carrers, etc) i altres intervencions en jardineria i edificis públics a càrrec de la brigada municipal.

MAS:  Intervenció assistida amb animals, inauguració de l'Aula de Benestar Animal

En aquest enllaç pots consultar l’edició del Cornellà Informa especial Pla Director Sant Ildefons  


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNova edició de la Fira APROPA al Citilab: orientació professional i acadèmica per a l’alumnat de Cornellà
Artículo siguiente“A prop teu social” un nou canal de comunicació porta a porta al barri de Sant Ildefons
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí