Inicio Actualidad La Direcció General d’Agricultura i Ramaderia insta a prendre mesures contra la...

La Direcció General d’Agricultura i Ramaderia insta a prendre mesures contra la grip aviària

Esteu aquí

Tot i que el Prat no està en alerta, les granges locals han activat els protocols per evitar contagis

dimecres, 1 març, 2023 – 11:15


Arran del brot de grip aviària detectat a Arbeca (Lleida) el mes passat, la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya ha instat a prendre mesures per evitar la propagació del virus. Les granges pratenques, tot i que el seu aviram no es troba en situació de risc, han activat els protocols pertinents per evitar contagis.


Les mesures de bioseguretat que cal tenir en compte per evitar la introducció i la propagació de la malaltia són protegir les aus d’autoconsum del contacte amb aus salvatges com ànecs i cigonyes, impedir l’accés de les aus salvatges a l’aigua de beguda i al menjar de les aus d’autoconsum i no subministrar aigua procedent de rius, basses o altres fonts exteriors. Com a mesures d’higiene, es recomana netejar i desinfectar periòdicament les instal·lacions on s’allotgen les aus, els abeuradors i les menjadores i la correcta gestió de la gallinassa i les baixes.


Reservoris de Pota Blava


Al Prat, l’existència de petites produccions avícoles a més d’un quilòmetre de distància, el radi dintre del qual s’han de sacrificar les aus en cas de brot, garantiria la preservació de la Raça Prat en cas de contagi. A més, existeixen reservoris especialitzats en la preservació de les espècies autòctones com el Pota Blava.


La grip aviària no es pot transmetre als humans a través de la ingesta de la carn o dels ous, per tant, no suposa un perill per a la ciutadania.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNatalia Olson-Urtecho obre la nova edició del Cornellà Creació Fòrum
Artículo siguienteEls horts municipals recuperen els espais de trobada i convivència amb una calçotada comunitària
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí