Inicio Actualidad La Direcció General d’Agricultura i Ramaderia insta a prendre mesures contra la...

La Direcció General d’Agricultura i Ramaderia insta a prendre mesures contra la grip aviària

Esteu aquí

Tot i que el Prat no està en alerta, les granges locals han activat els protocols per evitar contagis

dimecres, 1 març, 2023 – 11:15


Arran del brot de grip aviària detectat a Arbeca (Lleida) el mes passat, la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya ha instat a prendre mesures per evitar la propagació del virus. Les granges pratenques, tot i que el seu aviram no es troba en situació de risc, han activat els protocols pertinents per evitar contagis.

READ  Reforç de la neteja a la ciutat amb el servei Pam a Pam


Les mesures de bioseguretat que cal tenir en compte per evitar la introducció i la propagació de la malaltia són protegir les aus d’autoconsum del contacte amb aus salvatges com ànecs i cigonyes, impedir l’accés de les aus salvatges a l’aigua de beguda i al menjar de les aus d’autoconsum i no subministrar aigua procedent de rius, basses o altres fonts exteriors. Com a mesures d’higiene, es recomana netejar i desinfectar periòdicament les instal·lacions on s’allotgen les aus, els abeuradors i les menjadores i la correcta gestió de la gallinassa i les baixes.


Reservoris de Pota Blava


Al Prat, l’existència de petites produccions avícoles a més d’un quilòmetre de distància, el radi dintre del qual s’han de sacrificar les aus en cas de brot, garantiria la preservació de la Raça Prat en cas de contagi. A més, existeixen reservoris especialitzats en la preservació de les espècies autòctones com el Pota Blava.

READ  Les AFA, preocupades per la previsió d’altes temperatures a les aules


La grip aviària no es pot transmetre als humans a través de la ingesta de la carn o dels ous, per tant, no suposa un perill per a la ciutadania.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorNatalia Olson-Urtecho obre la nova edició del Cornellà Creació Fòrum
Artículo siguienteEls horts municipals recuperen els espais de trobada i convivència amb una calçotada comunitària
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí