Inicio Actualidad Finalitza el Cicle Nazisme i camps nazis.

Finalitza el Cicle Nazisme i camps nazis.

Esteu aquí

Més de 240 persones assisteixen a les 4 sessions.

divendres, 2 desembre, 2022 – 13:00


La Regidoria de Memòria Democràtica ha impulsat una recerca al voltant dels pratencs que van ser víctimes dels camps de concentració nazi.


Els historiadors Tania González i Joan Montblanc han dut a terme la tasca d’identificar i documentar als pratencs que van ser víctimes del nazisme. Aquesta feina s’ha pogut realitzar  gràcies a l’obertura d’arxius i la publicació de nous llistats de víctimes que s’han posat a l’abast de la investigació. 


Per tal d’emmarcar aquesta  recerca, s’ha programat un cicle d’activitats al voltant del nazisme, els camps nazis i els deportats pratencs, que s’ha desenvolupat al llarg del mes de novembre.

MAS:  Les ONG d’ajuda humanitària que actuen a Ucraïna destaquen que “són preferibles els ajuts econòmics per comprar materials als països fronterers del conflicte”


El cicle d’activitats es va iniciar amb una conferència marc, a càrrec de Marició Janué i Miret, que contextualitzava i reflexionava entorn l’aparició del nazisme a Alemanya. La següent xerrada tractava el tema de l’estreta relació entre la ciutat de Barcelona i l’Alemanya nazi.  La xerrada va estar conduïda per Francesc Vilanova i Vila-Abadal.


El 21 de novembre a la taula rodona que es va organitzar es considerava la necessitat de recuperar la història i la memòria de les víctimes dels camps de concentració. Al debat van participar-hi les associacions memorialistes, Amical de Mauthausen i Ravensbrück, l’historiador Josep M. Solé i Sabaté i la doctoranda Anabel Carballo Mesa.


A la darrera xerrada es va presentar la investigació duta a terme pels historiadors, Tania González i Joan Montblanc, Els pratencs del triangle blau: exili i deportació als camps nazis, i que posava fi al cicle d’activitats.

MAS:  “Esplugues és un dels quatre municipis catalans amb regidoria sobre reforma horària”


L’assistència de públic ha fet prou evident l’interès de la ciutadania pel coneixement de la història. En total han participat 242 persones. 


A més, dins el cicle d’activitats es va projectar la pel·lícula El informe Auschwitz, de Peter Bedjak, al cine-club. A la sessió van assistir-hi 171 espectadors.


L’activitat ha estat organitzada  per la Regidoria de Memòria Democràtica i l’Arxiu Municipal, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.


Totes les sessions van ser registrades en àudio i es poden recuperar aquí.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl St. Ildephon’s Christmas Festival celebra la tercera edició omplint d’il·lusions i màgia la ciutat
Artículo siguienteL’Institut Esteve Terradas inaugura la biblioteca M. Carmen Brito (antiga Joan Salvat Papasseit)
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí