Inicio Actualidad Finalitza el Cicle Nazisme i camps nazis.

Finalitza el Cicle Nazisme i camps nazis.

Esteu aquí

Més de 240 persones assisteixen a les 4 sessions.

divendres, 2 desembre, 2022 – 13:00


La Regidoria de Memòria Democràtica ha impulsat una recerca al voltant dels pratencs que van ser víctimes dels camps de concentració nazi.


Els historiadors Tania González i Joan Montblanc han dut a terme la tasca d’identificar i documentar als pratencs que van ser víctimes del nazisme. Aquesta feina s’ha pogut realitzar  gràcies a l’obertura d’arxius i la publicació de nous llistats de víctimes que s’han posat a l’abast de la investigació. 


Per tal d’emmarcar aquesta  recerca, s’ha programat un cicle d’activitats al voltant del nazisme, els camps nazis i els deportats pratencs, que s’ha desenvolupat al llarg del mes de novembre.


El cicle d’activitats es va iniciar amb una conferència marc, a càrrec de Marició Janué i Miret, que contextualitzava i reflexionava entorn l’aparició del nazisme a Alemanya. La següent xerrada tractava el tema de l’estreta relació entre la ciutat de Barcelona i l’Alemanya nazi.  La xerrada va estar conduïda per Francesc Vilanova i Vila-Abadal.


El 21 de novembre a la taula rodona que es va organitzar es considerava la necessitat de recuperar la història i la memòria de les víctimes dels camps de concentració. Al debat van participar-hi les associacions memorialistes, Amical de Mauthausen i Ravensbrück, l’historiador Josep M. Solé i Sabaté i la doctoranda Anabel Carballo Mesa.


A la darrera xerrada es va presentar la investigació duta a terme pels historiadors, Tania González i Joan Montblanc, Els pratencs del triangle blau: exili i deportació als camps nazis, i que posava fi al cicle d’activitats.


L’assistència de públic ha fet prou evident l’interès de la ciutadania pel coneixement de la història. En total han participat 242 persones. 


A més, dins el cicle d’activitats es va projectar la pel·lícula El informe Auschwitz, de Peter Bedjak, al cine-club. A la sessió van assistir-hi 171 espectadors.


L’activitat ha estat organitzada  per la Regidoria de Memòria Democràtica i l’Arxiu Municipal, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.


Totes les sessions van ser registrades en àudio i es poden recuperar aquí.


- Te recomendamos -

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí