Inicio Actualidad Les ONG d’ajuda humanitària que actuen a Ucraïna destaquen que “són preferibles...

Les ONG d’ajuda humanitària que actuen a Ucraïna destaquen que “són preferibles els ajuts econòmics per comprar materials als països fronterers del conflicte”

Esteu aquí

Experts en solidaritat expliquen quines són les millors formes d’ajudar la població civil davant d’un Centric ple, en un acte que es pot recuperar a elprat.cat/dacollidaisolidari

dimarts, 15 març, 2022 – 14:15


El passat dilluns 14 de març, el Cèntric Espai Cultural va acollir l’acte per informar a la ciutadania pratenca sobre com poder ajudar a les persones refugiades des de la nostra ciutat.


La sessió va comptar amb la presència de diferents personalitats que van poder fer una radiografia de la situació actual de les persones refugiades que es troben al bell mig del conflicte armat. També es van explicar les formes més adients i efectives per oferir ajut des dels països més allunyats del lloc d’actuació.

MAS:  Demà dijous, inauguració del pessebre de la plaça de la Vila


Amb un auditori quasi ple, l’Alcalde Lluís Mijoler va obrir l’acte explicant que el Prat és una ciutat de Pau i que dia a dia lluita per defensar els drets de totes les persones a viure una vida digna. També va recordar la trajectòria de la nostra ciutat com a ciutat refugi i com ara tornarà a fer costat a totes aquelles persones que ho necessitin.


Tot seguit, va ser el torn de Victoria Planas, responsable d’Acció humanitària i refugi del Fons Català de Cooperació. Planas va explicar que el Fons actualment es troba a la frontera entre Polònia i Ucraïna “donant suport a entitats i ONG’s i al 1’8 milions de persones ja desplaçades”.


A continuació, Montse Santolino, coordinadora de “La Fede” Coordinadora d’ONG’s de Catalunya va fer èmfasi en la forma més efectiva d’ajudar. Santolino va explicar que “és difícil demanar un tipus d’ajut concret. Però les necessitats són canviants i les decisions es prenen sobre el terreny. L’ajuda material recollida triga massa en arribar i per això són preferibles els ajuts econòmics per comprar materials als països fronterers del conflicte”.

MAS:  Conscienciació contra el càncer de mama a Cornellà


El següent torn de paraula va ser per Adolf Diaz i Esther López, de Creu Roja de Catalunya i Creu Roja del Prat, respectivament. Díaz va explicar que “la nostra feina principal sobre el terreny és proveir de material mèdic als hospitals i també fer trasllats i acollida de persones amb diversitat funcional cap a les àrees segures”.


Per la seva part, Esther López es va centrar en l’ajuda directa i en l’estat anímic en el qual es troben les persones refugiades. “La primera acció és donar ajut psicològic. El que més necessiten al arribar és… un espai per descansar i dormir còmodament”, va explicar López.

MAS:  Dissabte, reobertura de la discoteca inclusiva del Prat


Per últim, Elena Maya de la Comissió Catalana d’Ajut al refugiat va tancar les ponències remarcant la idea que els ajuts econòmics són ara la via més ràpida per poder ajudar adientment. A més, va recordar que les Cases d’en Puig és el centre referència a la nostra ciutat al qual es pot dirigir la ciutadania per informar-se i oferir diferents ajuts a les persones refugiades.


Esther Garcia, regidora de Joventut, Acció Comunitària, Drets Humans i Memòria Democràtica, va ser l’encarregada de tancar la sessió amb un recordatori de totes les vies que l’Ajuntament te en marxa per ajudar a les persones refugiades i recordant que encara es pot signar el manifest en contra de la guerra.


Podeu veure les fotografies de la sessió al següent enllaç.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorUna escultura recorda a la Plaça de Catalunya del Prat la memòria de les persones que han perdut la vida a causa de la covid
Artículo siguienteSegueix la bona resposta de públic del cicle d’Història del Prat: El Prat, dels orígens al s. XVIII
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí