Inicio Actualidad “Esplugues és un dels quatre municipis catalans amb regidoria sobre reforma horària”

“Esplugues és un dels quatre municipis catalans amb regidoria sobre reforma horària”

29 de juny del 2021

“Vam crear una regidoria de Polítiques de Dones i Reforma Horària perquè considerem que les dones estan especialment damnificades en un mal repartiment del temps. Millors polítiques del temps tenen un efecte positiu directe en l’escala d’igualtat entre dones i homes”. És el que va dir l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, durant la seva participació aquest dimarts 29 de juny a la jornada Per un pacte metropolità del temps, organitzada de manera telemàtica per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Pilar Díaz va subratllar que Esplugues és un dels quatre municipis catalans, juntament amb Barcelona, Sant Boi i Gavà, que comptem amb una regidoria sobre reforma horària. I va concretar algunes propostes que recull el pacte per a la Reforma Horària d’Esplugues:

MAS:  Els Estopa reben la Creu de Sant Jordi

– Compactar la jornada laboral per sortir abans de la feina.

– Introduir horaris laborals més flexibles d’entrada i sortida.

– Avançar les hores dels àpats, tant del dinar com del sopar.

– Sincronitzar els horaris de les empreses, institucions i actors socials i culturals.

Sobre l’elaboració del pacte metropolità, l’alcaldessa va dir que “pot ser liderada per l’AMB i ha de comptar amb la participació dels municipis metropolitans, així com amb els actors socials rellevants per a cada àmbit; per exemple, sindicats i patronals i xarxes empresarials”.

Pilar Díaz va participar a la jornada virtual, prèvia del 43è Congrés Mundial sobre reforma horària que es farà a Barcelona del 27 al 29 d’octubre, juntament amb les alcaldesses de Sant Boi, Lluïsa Moret; Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, i Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla.

MAS:  Dotze músics de la ciutat i Alondra Bentley protagonitzen el nou videoclip del projecte #Almeuritme

- Te recomendamos -
Artículo anterior
La Policia Local d’Esplugues s’ha adherit a la Xarxa de la Fiscalia de Medi Ambient
Artículo siguienteUn 70% dels semàfors, adaptats per a invidents
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí