Inicio Actualidad !Ay! !Ya!: quan l’aula també pot ser un espai creatiu

!Ay! !Ya!: quan l’aula també pot ser un espai creatiu

Esteu aquí

Macarena Recuerda Shepherd presenta ¡Ay! ¡Ya! en el marc de Camins Vius

divendres, 6 maig, 2022 – 10:00


Camins Vius, el projecte educatiu del Teatre L’Artesà, continua portant les arts escèniques a a totes les escoles públiques del Prat. A finals del mes d’abril l’artista Macarena Recuerda Shepherd ha estat present en aquest projecte amb la seva creació ¡Ay!¡Ya!, intervenint tant en les aules i el teatre com oferint materials de reflexió al professorat.


¡Ay! ¡Ya! es va presentar a la Sala Petita entre els dies 26 i 29 i va rebre un total de 553 alumnes de diferents centres educatius del Prat: d’una banda, nens i nenes 4rt de Primària de les escoles públiques del Prat i, d’altra banda, alumnes dels grups dels Itineraris de Formació Específics de l’Institut Les Salines i dels grups de Secundària i de Transició a la Vida Adulta de Can Rigol. Amb aquesta creació Macarena Recuerda Shepherd proposa un exercici sobre la mirada en una peça de dansa performativa pensada per a tots els públics. ¡Ay! ¡Ya! presenta una il·lusió que porta als seus espectadors i espectadores a percebre la realitat de diferents formes suggerides per la imaginació i causada per l’engany del sentit de la vista. A la seva recerca artística, el fet d’obrir el treball a tots els públics és entès com un repte, amb l’objectiu de crear una obra on tant adults com infants puguin jugar igualment. Un lloc on s’inverteixen els rols: l’infant és tractat com una persona adulta i les persones adultes tornen a trovar el seu nen interior.

MAS:  Rehabilitació energètica per valor d'un milió per a un edifici de Sant Ildefons


Aquests, però, no són els únics rols que s’han vist intervinguts en aquest procés. El projecte Camins Vius no només cerca rebre a les sales del Teatre L’Artesà el públic infantil de les escoles públiques de la ciutat, sinó que també aterra a l’aula, portant a les escoles diferents artistes amb pràctiques pedagògiques que entenen l’art com una eina fonamental per l’educació. Aquest ha estat també el cas de Macarena Recuerda Shepherd, qui ha intervingut a les aules de les escoles. Així amb els i les alumnes va treballar de manera lúdica sobre el cos i les seves possibilitats com a objecte de recerca: què tenen en comú tots els cossos que reben el mateix nom? Un cos és una forma concreta? Un cos és un vehicle? Un cos és un contenidor d’emocions? Pot ser alguna cosa més? En resum, un exercici sobre l’estranyament, sobre allò desconegut des de les pràctiques del joc.

MAS:  La Biblioteca Antonio Martín ofereix un tast de la seva col·lecció de jazz amb motiu del concert Puro Gershwin


La presència de l’artista no ha estat només en el marc de Camins Vius, sinó que també va portar a terme una dinàmica artística amb el grup d’Apuntador@s. Aquest dispositiu per a amants sèniors de les arts vives és una proposta en col·laboració amb el Centre Cívic Palmira Domènech i al llarg de la temporada ha ofert al grup diverses propostes vinculades a la programació del Teatre L’Artesà. Així, la pràctica va convocar a Apuntador@s conjuntament amb el grup de Projecte Artística de L’Escola d’Arts en Viu, trastocant també els rols habituals entre adults i joves en una pràctica intergeneracional a través de jocs d’escolta col·lectiva i identitats a través de la màscara.

MAS:  El Toc d’inici, l’Esclat i el pregó amb David Airob donen el tret de sortida a la Festa Major!


En la pràctica de Macarena Recuerda Shepherd, l’art és una oportunitat per a conèixer-nos, per qüestionar-nos, debatre i desplegar noves idees i imaginaris que no existeixen. Un activisme que crea nous discursos i des d’on el Teatre L’Artesà enté les seves practiques de mediació.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAula de Benestar Animal, nou cicle
Artículo siguienteLa Taula LGTBIQ+ comença a preparar les commemoracions del Dia contra la LGTBIfòbia i el Dia de l’Alliberament LGTBI
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí