Inicio Actualidad El Toc d’inici, l’Esclat i el pregó amb David Airob donen el...

El Toc d’inici, l’Esclat i el pregó amb David Airob donen el tret de sortida a la Festa Major!

Esteu aquí

La plaça de la Vila, plena de gom a gom, ha estat l’escenari dels primers actes de la Festa Major 2023

dissabte, 23 setembre, 2023 – 00:15


La Festa Major ja ha començat! Des d’avui divendres i fins dilluns 25, podrem gaudir de quatre dies de festa i d’un programa d’activitats que convida a sortir al carrer, passejar i celebrar amb amics, família i veïns la nostra Festa Major!


La cultura popular i tradicional marca el primer dia de festa i com és tradició, el Toc d’Inici ha estat el primer  dels actes de divendres. Els capgrossos macers, el Cap de Meló i el Nas de Carxofa han entrat a la plaça de la Vila escortats pel foc de diables i saludant al públic assistent.


Després de picar ben fort a la porta de l’Ajuntament han cridat als gegants de la ciutat, en Rotllà i la Griselda, per sortir a la plaça amb aplaudiments i la música de la Unió Filharmònica i la Xaranga de la Casa de Aragón i, envoltants de tot el públic, han ballat la peça musical del Toc d’Inici.

MAS:  Aprofita aquestes vacances per resoldre enigmes matemàtics


A continuació, la Cercavila del seguici popular amb totes les entitats i figures de les entitats de cultura popular i tradicional del Prat, ha fet el seu recorregut des de la plaça de Pau Casals fins a arribar a la plaça de la Vila, que estava plena i impacient per gaudir de l’Esclat de Festa Major organitzat per la Federació El Nus.


Els primers a entrar a la plaça han estat els músics de la Unió Filharmònica i la Colla Trabucaire del Prat, amb les seves galejades de festa. A continuació, s’ha llegit un manifest conjunt de totes les entitats d’El Nus en defensa de la cultura popular i llengua catalana i de valors d’igualtat, feminisme i d’acollida als nouvinguts.

MAS:  Enfortir Cornellà: benestar social


A partir d’aquí, les diferents colles han desfilat a la plaça de la Vila, fent els seus balls i lluïments: els gegants de l’Assoc. Gegants del Prat, de la colla Gegantera Delta Prat, els gegantons i figures de l’AMPA Mare de Déu del Carme, de l’AMPA de l’INS Salvador Dalí i de la Cooperativa Obrera de Viviendas, i la colla de Sants Metges amb la Mulassa. A continuació, la colla dansaire Picacrestes amb el grup d’adults i infants. Després entraven a la plaça els Castellers del Prat, la colla Trabucaire i Diables del Prat, amb les figures de foc. Ball de Diables i la Colla Bastonera del Prat no han fet els seus lluïments, en senyal de protesta i han mostrat conjuntament una pancarta en defensa de la cultura popular.


Els balls conjunts de les colles de les diferents entitats i la melodia de la Sardana de Festa Major, xamosa i galana, han finalitzat l’Esclat de Festa Major.


Tot seguit, l’alcalde Luis Mijoler ha presentat des del balcó de l’Ajuntament al pregoner, el fotoperiodista David Airob que ha compartit el Manual de Instrucciones de la Fiesta Mayor de El Prat, una guia de recomanacions i consells per gaudir durant quatre dies d’una festa 100% potablava. Per acomiadar-se, ha recomanat a tots els assistents fer moltes fotografies, que ell d’això en sap molt, per recollir i compartir moments especials. Però també imprimir-les en paper, per recordar aquests moments sempre.

MAS:  Èxit de participació a les primeres Festes de la Carxofa que han recuperat les activitats a l’aire lliure


Podeu llegir el seu discurs i veure i escoltar la retransmissió a ElPrat.tv fent clic aquí . 


Els focs d’artifici han deixat clar que tenim per endavant dies de gresca i alegria.


La música és la protagonista de la nit, amb la Loca Histeria al parc del Fondo d’en Peixo i les actuacions de Raul Clyde, La Zowi, Sudor 100k DJ set i El Salao & friends DJ set. 


Us ho continuarem explicant. Visca la Festa Major!


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorChina y operadores alemanes se oponen a las posibles restricciones a Huawei y ZTE en el 5G de Alemania
Artículo siguienteMolta música, cultura popular i moltes ganes de festa el dissabte de Festa Major!
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí