Inicio Actualidad ‘La Madrugá’ del Dijous Sant a Cornellà

‘La Madrugá’ del Dijous Sant a Cornellà

La Setmana Santa ha començat i, amb ella, també les processons que organitza la Cofradía del Cristo de la Buena Muerte y María Santísima de la Esperanza de Cornellà. El Diumenge de Rams va sortir el pas del Señor de la Sentencia i, aquest dijous 28 de març, serà el torn del Cristo de la Buena Muerta i de la Esperanza Macarena.

La Madrugà del Dijous Sant

A les 22 h, des de la parròquia de Sant Miquel, sortirà La Madrugá, amb el Cristo de la Buena Muerte i amb la Esperanza Macarena, amb l’acompanyament musical de la Sagrada Família –acompanya el crist- i de l’agrupació de Castelldefels –acompanya la verge-. Aquest pas és el més solemne de la nostra Setmana Santa perquè simbolitza la mort de Jesús i la pena d’una mare que perd el seu fill. El fill i la mare fan recorreguts paral·lels i es retroben davant de la comissaria de Mossos d’Esquadra, on les saetes i el silenci són els grans protagonistes.

MAS:  Ampliació de l'horari del cementiri amb motiu de la festivitat de Tots Sants

El Recorregut

Les processons surten des de la parròquia de Sant Miquel i, des d’allà, passen pels carrers dels Catalans, de Cornellà Modern i de la Travessera, fins a arribar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on, aprofitant l’amplitud d’aquesta via, es produeix la trobada entre el Cristo de la Buena Muerte i la seva mare, la Esperanza Macarena. Des d’allà, continua el pas, ja de tornada, baixant pel carrer de Mossèn Andreu, dels Catalans i, finalment, al carrer de Feliu Codina, on es troba l’església de Sant Miquel i on es torna a celebrar la trobada entre crist i la verge.

És un recorregut d’unes tres hores, aproximadament, tot i que depèn de la participació dels saeteros i del públic assistent. Com sempre, aquesta processó es porta a terme gràcies a la implicació i dedicació dels portants i de la resta de membres de la confraria.

MAS:  Ajuts europeus Next Generation per a la rehabilitació d’edificis i habitatges

- Te recomendamos -
Artículo anteriorComença el període de consulta i rectificació del cens electoral per al 12M
Artículo siguienteMarç en xifres amb Cornellà en Titulars
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí