Inicio Actualidad Les processons de Setmana Santa

Les processons de Setmana Santa

Amb l’arribada de la Setmana Santa, tornen les processons a la ciutat que, tal com passa des de fa ja uns quants anys, seran dues: la del Diumenge de Rams i la del Dijous Sant. La Cofradía del Cristo de la Buena Muerte y de la Esperanza Macarena és la responsable de portar a Cornellà aquesta tradició religiosa, pròpia d’aquests dies. D’aquestes dues, la més multitudinària és la Madrugá, la nit del dijous 28 d’abril, a partir de les 22 h.

Aquest any, la Setmana Santa a Cornellà se celebrarà de la mateixa manera que l’any passat, amb una única novetat: la restauració del Senyor de la Sentència. Després de 150 anys, aquesta imatge ha estat rehabilitada per lluir durant el pas del Diumenge de Rams.

MAS:  S’obre la convocatòria extraordinària d’ajuts a les entitats de la ciutat per la Covid-19

Diumenge de Rams

La primera de les processons que tindrà lloc a la nostra ciutat arriba el diumenge 24 de març, a partir de les 17.30 h, des de la parròquia de Sant Miquel. En aquest cas, sortirà el Senyor de la Sentència amb l’expectativa de veure el resultat del seu restaurament. Li acompanyaran la centúria romana i els natzarens, acompanyats dels músics de l’agrupació Sagrada Família.

Aquesta processó seguirà el recorregut habitual i s’aturarà davant de la comissaria de la Policia Nacional perquè els tres cossos de seguretat amb seu a Cornellà són els germans honorífics.

La Madrugà del Dijous Sant

A les 22 h, també des de la parròquia de Sant Miquel, sortirà La Madrugá, amb el Crist de la Bona Mort i amb l’Esperança Macarena, amb l’acompanyament musical de la Sagrada Família –acompanya el Crist- i de l’agrupació de Castelldefels –acompanya la verge-. Aquest pas és el més solemne de la nostra Setmana Santa perquè simbolitza la mort de Jesús i la pena d’una mare que perd el seu fill. El fill i la mare fan recorreguts paral·lels i es retroben davant de la comissaria de Mossos d’Esquadra, on les saetes i el silenci són els grans protagonistes.

MAS:  Els infants de la ciutat aprenen, a través dels contes, a saber conviure a les comunitats veïnals

El Recorregut

Les processons surten des de la parròquia de Sant Miquel i, des d’allà, passen pels carrers dels Catalans, de Cornellà Modern i de la Travessera, fins a arribar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra on, aprofitant l’amplitud d’aquesta via, es produeix la trobada entre el Crist de la Bona Mort i la seva mare, l’Esperança Macarena. Des d’allà, continua el pas, ja de tornada, baixant pel carrer de Mossèn Andreu, dels Catalans i, finalment, al carrer de Feliu Codina, on es troba l’església de Sant Miquel i on es torna a celebrar la trobada entre Crist i la Verge.

És un recorregut d’unes tres hores, aproximadament, tot i que depèn de la participació dels saeteros i del públic assistent. Com sempre, aquesta processó es porta a terme gràcies a la implicació i dedicació dels portants i de la resta de membres de la Confraria.

MAS:  Cornellà dona suport a la campanya d'emergència per a la població víctima del terratrèmol al Marroc del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament

- Te recomendamos -
Artículo anteriorTemu, investigada en Europa por presuntas malas prácticas comerciales
Artículo siguienteCornellà se suma a L’Hora del Planeta
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí