Inicio Actualidad Els infants de la ciutat aprenen, a través dels contes, a saber...

Els infants de la ciutat aprenen, a través dels contes, a saber conviure a les comunitats veïnals

Esteu aquí

Amb aquesta activitat el Servei de Bon Veïnatge i Convivència ha arribat a 140 nens i nenes de la comunitat educativa pratenca

divendres, 14 juliol, 2023 – 12:45


Durant els mesos de maig i juny, el Servei de Bon Veïnatge i Convivència de l’Ajuntament va dur a terme a quatre escoles del municipi l’activitat “Gràcies. Història d’un veïnat”. Una iniciativa que pretenia donar als infants eines i recursos per saber com mantenir una bona convivència a les comunitats veïnals.


L’activitat estava vehiculada a través d’un conte de Rocío Bonilla anomenat com amb el propi nom de l’activitat (“Gràcies. Història d’un veïnat”). El relat explica la història de set animals que formen part d’una comunitat veïnal sense gaire relació. Situació que canvia positivament quan un d’ells necessita ajuda i la resta de membres no dubten en fer-li un cop de mà.

MAS:  L'AMBici comença la seva expansió i activa la primera 'estació-pont' amb Barcelona


Després de la narració, els infants es separaven en petits grups per reflexionar i debatre quins són els valors que afavoreixen la bona convivència a les comunitats veïnals. Al següent pas de l’activitat, els nens i nenes passaven a dibuixar de forma col·laborativa un colorit mural de la comunitat on els agradaria viure i on apareixien paraules com: respecte, solidaritat, paciència, empatia, tolerància, amistat etc..


Aquesta activitat, dinamitzada des de l’art, ha permès incorporar la perspectiva de la infància al funcionament del propi servei i alhora ha esdevingut una gran eina de promoció del bon veïnatge i la convivència al llarg de totes les etapes vitals.

MAS:  L’edició 2023 del Prat Nocturn dona inici als actes de Festa Major


Servei de Bon Veïnatge i Convivència


És un servei d’informació i atenció a la ciutadania, que té com a objectiu donar suport per la organització i la millora de la convivència de les comunitats de veïns i veïnes. A més, té com a missió promoure el respecte i el diàleg entre el veïnatge als espais comunitaris i a l’espai públic de la ciutat per enfortir una convivència més activa i enriquidora.


Per accedir al servei podeu escriure al correu convivencia@elprat; trucar al telèfon 93 379 00 50 (ext. 5600); o presencialment a les Cases d’en Puig (pl. Agricultura, 4) el dilluns, de 16 a 19 h i dijous, de 10 a 14 h.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorexcusas para no ir a una mesa electoral en Baix Llobregat
Artículo siguienteSAU en concert a la Caldereria, plat fort de les Nits d’Estiu
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí