Inicio Actualidad Més de 250 estudiants assisteixen a la 26a edició de la Jornada...

Més de 250 estudiants assisteixen a la 26a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional

Esteu aquí

El programa inclou presentacions d’estudis, l’Espai Fira i el Punt d’Orientació Personalitzada

dijous, 7 març, 2024 – 12:30


Més de 250 estudiants han visitat aquest matí la 26a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional (JOAP) del Prat de Llobregat que s’ha celebrat al Cèntric Espai Cultural. L’esdeveniment, que pretén complementar la tasca orientadora que es realitza en els centres educatius, s’adreça principalment a l’alumnat de 2n de batxillerat del municipi que es troba en un moment de transició i ha de decidir quins estudis superiors cursar.

MAS:  Aquest cap de setmana celebrem les festes del Pedró


Els estudiants han pogut gaudir de 39 presentacions de set àmbits acadèmics diferents: educació, comunicació i màrqueting; ciències; enginyeria i arquitectura; ciències de la salut; administració, comerç i ciències jurídiques; tecnologies de la informació i la comunicació (TIC); i arts i humanitats. La programació de l’oferta acadèmica de la jornada s’elabora a partir de les preferències dels estudiants, que fan la seva tria en un formulari que omplen durant el curs.


L’Estefanía Gresianu, estudiant de 2n de batxillerat de l’Institut Baldiri Guilera, ha assistit a la xerrada sobre Criminologia, “un tema que m’interessa des de fa anys”, i considera que les sessions orientatives són “una gran ajuda” per als estudiants tant per decidir com continuar la seva trajectòria acadèmica com per obtenir més informació sobre els centres o sobre com fer els tràmits i gestions. Al seu torn, Raúl Pérez, estudiant de 2n de batxillerat de l’Institut Ribera Baixa, s’ha apropat al Cèntric per informar-se sobre els estudis relatius a l’esport i el condicionament físic, “que m’agrada des de petit”. Afirma que les JOAP estan “ben organitzades i estructurades” ja que “proporcionen informació i eines” per saber “què vols estudiar en un futur”. Enguany, com a novetat, tres joves pratencs, Carlos Navarrete, estudiant de Biologia a la UB; Mercè Cabrera, estudiant de Medicina a la UAB; i Alexia Sánchez, estudiant d’Arqueologia a la UB, han aportat a la jornada el seu testimoni personal per reforçar la tasca orientadora.

MAS:  Nuevo revuelo en Gestagua: cúpula directiva removida por acusaciones de fraude


La JOAP ha inclòs també l’Espai Fira, en el qual es podia demanar informació específica als estands dels centres participants, i el Punt d’Orientació Personalitzada gestionat pel Lloro, que ha ofert un assessorament individualitzat per tal de resoldre dubtes i orientar respecte a l’elecció d’estudis.


La jornada està organitzada pels departaments d’Educació i de Joventut de l’Ajuntament del Prat de Llobregat en col·laboració amb els instituts de batxillerat i formació professional del municipi, l’Escola Oficial d’Idiomes (EOI) i el Centre de Formació d’Adults Terra Baixa.


A continuació, podeu veure fotos de la jornada.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorL’Ajuntament obre convocatòria d’ajudes per al pagament de l’IBI
Artículo siguienteEncara ets a temps de participar en l’enquesta de mobilitat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí