Inicio Actualidad Col·laboració ciutadana per evitar les ocupacions il·legals d’immobles

Col·laboració ciutadana per evitar les ocupacions il·legals d’immobles

L’Ajuntament de Cornellà ha posat en marxa recentment una nova campanya informativa per detectar ocupacions il·legals d’immobles per part de grups organitzats, bàsicament màfies que especulen després amb aquests habitatges. Aquesta campanya està adreçada, principalment, a les comunitats de veïns i és que són precisament els veïns i les veïnes els primers a detectar moviments estranys en pisos buits.

Aquesta campanya informativa que ara s’ha renovat forma part d’una iniciativa que el consistori va engegar fa uns anys amb l’objectiu de detectar i frenar aquestes actuacions que, en molts casos, comporten l’extorsió a famílies en situació de vulnerabilitat, ocupant habitatges il·legalment per a, posteriorment, rellogar-los i obtenir un benefici econòmic. Aquest és un tema que preocupa l’Ajuntament de Cornellà i per aquest motiu es duen a terme diferents actuacions per evitar-los i vetllar per la seguretat i pels drets de les persones.

MAS:  Nova edició de l'exposició dedicada al projecte solidari '1.000 i una nineka'

La campanya informativa consisteix a contactar amb les comunitats de veïns dels edificis més afectats per aquestes pràctiques il·legals i lliurar un díptic informatiu on apareixen els canals de comunicació amb les forces de seguretat implicades. De fet, gràcies a aquestes comunicacions, la Guàrdia Urbana ha evitat 73 ocupacions il·legals durant 2023.

D’acord amb les dades facilitades per la policia local, les incidències relacionades amb ocupacions s’haurien reduït un 45% gràcies a la comunicació del veïnat i a la ràpida actuació de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra. I és que, a banda de frustrar 73 intents d’ocupacions, en 13 casos dels quals, es van instruir diligències contra els presumptes autors.

MAS:  Al Ribera 'Fem Tribu' amb un nou espai familiar de joc

De la mateixa manera, com a resultat de les reunions amb els representants de les comunitats de veïns i la col·laboració ciutadana, durant l’any passat, es van detectar 3 immobles en situació d’infrahabitatge i es van adoptar mesures cautelars i d’atenció de les persones afectades.

Què fer en cas de detectar moviments estranys en un habitatge?

Si detectes l’entrada i sortida de persones desconegudes en un immoble del teu bloc o si sents sorolls en immobles que habitualment estan buits, truca directament a la Guàrdia Urbana, al 93 377 14 15 o, si tens l’aplicació de Seguretat Ciutadana M7, informa d’aquesta situació.

Totes les trucades es tracten de manera confidencial i anònima, i la teva actuació pot evitar l’ocupació de la llar d’un dels teus veïns o veïnes.

MAS:  Arriba la 26a edició de la Jornada d’Orientació Acadèmica i Professional

- Te recomendamos -
Artículo anteriorÚLTIMA HORA | Gran operativo contra el blanqueo de dinero del narcotráfico en Cataluña, Madrid, Almería y Portugal
Artículo siguienteEl barri de Sant Cosme acull la 14a edició de Les Sopes del Món
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí