Inicio Actualidad Entitats i partits polítics fan un homenatge a Blas Infante amb motiu...

Entitats i partits polítics fan un homenatge a Blas Infante amb motiu del Dia d’Andalusia

dilluns, 4 març, 2024 – 09:30


Partits polítics, entitats lligades a la comunitat andalusa del Prat i altres entitats de cultura popular de la ciutat han participat aquest diumenge, amb motiu de la commemoració del Dia d’Andalusia, en l’ofrena floral que cada any es fa al monument de Blas Infante. L’acte d’homenatge, en què hi ha hagut parlaments de l’alcalde Lluís Mijoler i de la presidenta de la Casa de Andalucía, María Gamero, ha tingut lloc als Jardins d’Andalusia, on hi ha el bust d’aquest polític, advocat i assagista considerat el fundador de la pàtria andalusa i que va ser assassinat durant la guerra civil per militars falangistes.


El Prat en Comú – Podem, el Partit dels Socialistes de Catalunya,  Esquerra Republicana de Catalunya, el Partit Popular i Junts pel Prat han estat els partits que han participat en aquesta ofrena cooroganitzada per l’Ajuntament i la Casa de Andalucía. Pel que fa a les entitats, han fet lliurament de flors, a més de l’entitat impulsora, la Casa de Cádiz, la Casa de Sevilla, la Cofradía Jesús Crucificado y Nuestra Señora de los Dolores, el Coro Turdetanos, Amics Pota blava, Amics de Sant Cosme i les associacions veïnals de Jardins de la Pau i de Llevant. Un cop finalitzades les intervencions institucionals, i per cloure l’acte, s’ha donat pas als himnes nacionals de Catalunya i d’Andalusia. 

MAS:  Neix “El món a 150 cm”, el pòdcast comunitari dels infants del Prat


L’escultura on s’han entregat les ofrenes florals, feta per iniciativa de la Casa de Andalucía del Prat de Llobregat, va ser inaugurada el 1999  i el seu autor és Pascal Plasencia. 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorÚLTIMA HORA | Grave accidente en Barcelona: una joven de 18 años es atropellada por un tranvía en Glòries
Artículo siguienteLa receta de butifarra amb mongetes, por Carnisseria Codina
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí