Inicio Actualidad Neix “El món a 150 cm”, el pòdcast comunitari dels infants del...

Neix “El món a 150 cm”, el pòdcast comunitari dels infants del Prat

Esteu aquí

Diumenge al matí s’enregistrarà el primer programa en el marc de la 50a Fira Avícola

dimarts, 28 novembre, 2023 – 12:45


“El món a 150 cm”. Aquest és el títol del nou pòdcast comunitari que elaboraran infants de 12 anys amb la participació dels centres educatius de la ciutat. El projecte, impulsat conjuntament pel Prat Ràdio i el Departament d’Educació de l’Ajuntament, tractarà l’actualitat dels centres i les bones pràctiques que s’hi desenvolupen des de la mirada d’un infant que, sovint, té la capacitat d’anar més enllà i de veure més alt i més lluny que no pas un adult. La previsió és emetre quatre pòdcasts durant aquest curs.

MAS:  Cap de setmana de festa major al barri de Fontsanta-Fatjó


Estrena a la 50a Fira Avícola amb el Consell d’Infants


La iniciativa veurà la llum el proper diumenge 3 de desembre al matí en el marc de la 50a Fira Avícola. L’estand del Prat Ràdio acollirà el primer enregistrament, que tindrà el Consell d’Infants com a protagonista. Els consellers i les conselleres d’aquest òrgan de participació dels infants, que s’impliquen activament en la construcció, el desenvolupament i la millora de la ciutat, explicaran la tasca que estan duent a terme,  parlaran del Prat del futur a través de l’Agenda 2030 i de com treballar la igualtat de gènere i una mirada feminista a les escoles, una matèria que han assenyalat com a prioritària. Els consellers i consellers comptaran amb la col·laboració de diversos testimonis adults.

MAS:  Prevenció contra la violència masclista amb l'alerta de l'App de Seguretat


Per què “El món a 150 cm”?


150 cm és l’alçada mitjana d’un nen i d’una nena de 12 anys. Ells i elles seran els veritables protagonistes d’un pòdcast que vol esdevenir també un espai de creixement individual i col·lectiu. Ens explicaran l’actualitat educativa de la ciutat des del seu punt de vista, d’una manera pròxima, amb voluntat transformadora i esperit comunitari, de la mà d’una aliada excel·lent com és la ràdio per generar aquest espai per a tota la comunitat educativa del Prat, el nostre lloc al món. “El món a 150 cm”, doncs, fa referència al món vist per la mirada i l’alçada d’un infant.

MAS:  Començament de curs per a més de 12.000 escolars


Així mateix, el projecte pretén promoure i difondre les pràctiques educatives dels centres per mostrar-ne una visió equivalent, estrènyer la relació entre la comunitat educativa, la ciutat i els centres amb l’alumnat com a portaveu i fomentar vocacions radiofòniques primerenques que connectin l’alumnat amb els centres educatius i la comunitat. La preparació dels pòdcasts es convertirà en una experiència didàctica, ja que inclourà una formació prèvia a l’aula en què es treballaran els rols i els continguts diversos que calen per elaborar el programa.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorHacienda resuelve en contra de otro concurso de Aena recurrido por TECNIBERIA en el que la adjudicación se decidía por subasta electrónica
Artículo siguienteMés de 450 propostes recollides al procés de construcció de les Agendes 2030 i Urbana de la ciutat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí