Inicio Actualidad Dia Mundial del Càncer Infantil

Dia Mundial del Càncer Infantil

L’Ajuntament de Cornellà se suma a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer Infantil, que se celebra avui 15 de febrer. Per aquest motiu, aquesta nit s’il·luminaran de color vermell l’edifici consistorial i la Torre de la Miranda.

Des del 2002, el 15 de febrer se celebra el Dia Mundial contra el Càncer Infantil per visibilitzar aquesta malaltia que afecta cada vegada a més menors d’edat. El càncer infantil és una variant de càncer que abasta una sèrie de tumors diferents que en el seu conjunt és de molt baix volum, d’acord amb les dades del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Amb tot, però, a Catalunya, el càncer és la primera causa de mortalitat en nens i nenes de 5 a 14 anys, i la segona causa entre els habitants de 15 a 24 anys, després dels accidents de trànsit.

MAS:  Iniciades les obres per reforçar el subministrament elèctric a Sant Feliu

Cada any, es diagnostiquen a Catalunya una mitjana d’aproximadament 200 casos de càncer infantil. D’aquests, la gran majoria són leucèmies (25%), seguit de diagnòstics de neoplàsies del Sistema Nerviós Central (20%) i els limfomes (14%). Darrerament, la seva supervivència ha arribat al 77% al cap de 5 anys en el conjunt de l’Estat espanyol, una xifra molt similar a la de la resta d’Europa.

El 15 de febrer és una jornada commemorativa del càncer infantil, establert per l’Organització Internacional del Càncer Infantil i recolzada per l’Organització Mundial de la Salut. La seva finalitat és conscienciar sobre la necessitat d’invertir en la seva investigació.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl podio de la consultoría estratégica mundial: Bain BCG, Boston Consulting y Alvarez & Marshal lideran
Artículo siguienteÚLTIMA HORA | Investigan muerte violenta de joven hallado en bosque de Callús
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí