Inicio Actualidad L’Àrea Metropolitana entra en fase d’emergència per sequera

L’Àrea Metropolitana entra en fase d’emergència per sequera

El Govern de la Generalitat ha aprovat l’1 de febrer l’entrada en la fase d’emergència per sequera a tot el sistema Ter-Llobregat, que inclou Cornellà de Llobregat i tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Serà efectiva divendres, un cop s’hagi publicat al DOGC. Els embassaments de les conques internes de Catalunya estan per sota del 16% de la seva capacitat, amb menys de 100 hm³ d’aigua disponible.

La fase d’emergència és la més restrictiva del decret de sequera i comporta noves limitacions del consum d’aigua. Dins d’aquest estadi, però, hi ha tres fases diferenciades amb mesures que van de menys a més restrictives. Entrem ara la fase 1, que limita el volum màxim d’aigua en abastament a 200 litres per habitant i dia. De moment, Cornellà de Llobregat encara es troba per sota d’aquesta xifra: el desembre de 2023, la mitjana de consum ha estat de 163 litres per habitant i dia.

MAS:  Avui es commemora el Dia Internacional de les Persones Grans

És important que tothom sigui conscient de la necessitat de contribuir a minimitzar el consum d’aigua mentre es mantingui l’actual situació de sequera, tant a casa, com als centres de treball, o com a qualsevol equipament públic i privat.

Restriccions d’aigua en els usos urbans per a municipis en estat d’emergència 1
Poster Emergència I

Com podeu ajudar a estalviar aigua a casa?

Aquestes són algunes de les recomanacions que podeu aplicar al vostre dia a dia per ajudar a l’estalvi d’aigua a casa:

  • Fes servir la rentadora i el rentaplats
    amb la càrrega completa i utilitza programes d’estalvi.
  • Controla la cisterna del vàter. És convenient fer-ne servir una amb doble descàrrega.
  • Aprofita l’aigua de bullir per a regar les plantes. També pots aprofitar el doll d’aigua que surt mentre esperes que s’escalfi l’aigua de la dutxa.

Pla local d’emergència per sequera

L’Ajuntament de Cornellà disposa d’un Pla de Sequera on es contemplen les mesures genèriques i d’altres que afecten el consum local. D’altra banda, la normativa de l’ACA (Agència Catalana de l’Aigua) determina que les administracions locals poden establir limitacions o prohibicions addicionals a l’ús de l’aigua en instal·lacions esportives, públiques o privades i en espais lúdics a través dels seus plans d’emergència.

MAS:  Molta energia al Plenari de les AFA i AMPA del Prat

Més informació sobre l’emergència per sequera

El Visor de la Sequera (estat actual)

Últimes novetats sobre la sequera

10 consells d’estalvi d’aigua a casa


- Te recomendamos -
Artículo anteriorBloqueo en AP-7 y C-38: protesta de agricultores franceses genera caos en el tráfico internacional
Artículo siguienteEl Prat, present al Congrés Nacional d’Educació Ambiental
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí