Inicio Actualidad Les propostes del Consell d’Infants, molt ben rebudes per les direccions de...

Les propostes del Consell d’Infants, molt ben rebudes per les direccions de les escoles de primària

Esteu aquí

La reunió avança en els temes que preocupen als infants

divendres, 26 gener, 2024 – 09:15


L’Escola Joan Maragall va acollir dimecres a la tarda la segona trobada del Consell d’Infants amb les direccions de les escoles de primària en un acte que va comptar amb la presència de la tinenta d’Alcalde d’Educació, Cultura i Comunitat Anna Martín i del cap de la secció d’Educació Joan Carles Navarro. L’esdeveniment va resultar un èxit de participació, atès que va aplegar les direccions dels centres i de tots els consellers i conselleres de 5è i 6è de primària.


La reunió tenia per objectiu avançar en l’impuls de la participació infantil i en la millora de la representació de l’alumnat, així com fer un seguiment i construir conjuntament els temes proposats i entomats pel Consell.

MAS:  Memòria en Xarxa


Repàs de les propostes de l’any passat


El primer pas va ser repassar l’estat de les propostes que va traslladar el Consell a les direccions el curs passat, relacionades amb quatre temes.


Quant a l’assetjament escolar, els infants demanaven que s’informés a l’alumnat i al professorat del protocol dissenyat per la Generalitat, que s’organitzessin tallers i xerrades a les escoles amb especialistes i que es pengessin cartells i díptics amb informacions útils per als infants. Directores i directors de les escoles van explicar els seus projectes per prevenir l’assetjament amb formació al professorat, a tot el personal del centre i amb participació de l’alumnat.


Pel que fa al feminisme, el Consell va posar l’accent en la creació de comissions liles similars a les que existeixen en alguns centres de secundària i en emprendre més activitats sobre aquesta qüestió. De fet, a una de les últimes reunions del Consell, va assistir una representació de les comissions liles de l’Institut Salvador Dalí, que va exposar com s’organitzen i els espais que fan servir.

MAS:  El Consell d’Educació Municipal consensua el calendari escolar del curs 2022-2023


Respecte a espais verds, les conselleres i consellers van sol·licitar la introducció del projecte de delegats/des verdes a tots els centres educatius i, en relació amb la sequera, van proposar recollir l’aigua que sobri a l’hora del menjador i aprofitar-la per regar els horts o les plantes del pati. En aquest sentit, l’escola Can Rigol va posar de manifest que està desenvolupant un projecte d’ecoauditoria de l’aigua que controla estadísticament el malbaratament de l’aigua al centre.


Finalment, van recordar les propostes sorgides del grup de treball de participació de la Taula Local d’Infància i Adolescència, com ara poder passar per les classes per informar de l’activitat del Consell i disposar d’un espai físic per difondre’n l’activitat que desenvolupa. Des de l’Ajuntament, es va oferir a les escoles una pissarra o vinil per posar idees o projectes.

MAS:  400 places socials per a les activitats d'estiu


Les temàtiques escollides aquest curs


Posteriorment, el Consell va explicar les temàtiques elegides el curs actual. S’han establert com a prioritats el feminisme, una matèria sobre la qual s’aprofundirà en la tasca realitzada el curs passat, i l’atenció a la diversitat. Els conselleres i consellers volen conèixer com s’adapta la ciutat a les persones amb diversitat funcional.


A sota podeu veure fotos de la reunió. 


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl ple dona llum verda a la modernització de l’atenció a la ciutadania amb una nova seu de serveis a les persones
Artículo siguienteAscenso del 15% en el valor de marca de LaLiga, revela el ranking BrandZ
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí