Inicio Actualidad Memòria en Xarxa

Memòria en Xarxa

divendres, 5 abril, 2024 – 12:15


Memòria en Xarxa és una activitat organitzada per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona. Al voltant d’un fet històric, enguany s’articula a partir de la pregunta I tu? Què has fet per la victòria?. L’esforç de guerra de la rereguarda durant el conflicte del 1936-39, es realitza una exposició compartida dispersa en el territori.


El recorregut és transversal en l’espai i el temps, es pot veure simultàniament als diferents municipis que s’han acollit a la proposta, i/o de manera conjunta a través d’aquesta web.


La temàtica seleccionada al Prat ha estat La indústria de guerra. El Prat tenia dues grans fàbriques que donaven feina a la major part de la població obrera industrial del municipi. A l’inici de la Guerra, La Papelera va ser col·lectivitzada i dirigida per un comitè de treballadors CNT-UGT. Va continuar amb la fabricació habitual atesa la necessitat de paper.

MAS:  El Prat escollirà el segon dia festiu local a través de la participació ciutadana


La Seda, de capital estranger, només va ser intervinguda, tot i que es dedicà a la fabricació de material de guerra. S’hi fabricaven granades de morter i components i peces auxiliars d’artilleria.


L’exposició, que es pot visitar al Cèntric Espai Cultural fins el 30 d’abril, està emmarcada dins les activitats complementàries programades al voltant de la mostra La defensa de la República.


En aquest link podeu trobar més informació de les activitats i visites guiades que s’han programat. També podeu recuperar aquí les xerrades organitzades al voltant de l’exposició.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorObert el 20è Concurs de Fotografia de Medi ambient
Artículo siguienteL’aplicació ‘Amb tu, un Prat Millor’ resol gairebé 2.000 incidències durant 2023
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí