Inicio Actualidad L’agermanament de Garrovillas i el Prat es reactivarà el 3 de febrer amb una...

L’agermanament de Garrovillas i el Prat es reactivarà el 3 de febrer amb una visita institucional a la ciutat extremenya i una exposició fotogràfica de Fernando Vecino

Esteu aquí

Les persones que vulguin desplaçar-se del Prat a Garrovillas per participar en l’esdeveniment s’han de dirigir al Centre Extremeny Ruta de la Plata

dimarts, 23 gener, 2024 – 14:00


L’agermanament entre Garrovillas de Alconétar i el Prat de Llobregat es reactivarà dissabte que ve, 3 de febrer. Coincidint amb les festes de Sant Blas, tindrà lloc a la ciutat extremenya una visita institucional i la inauguració d’una exposició fotogràfica sobre la ciutat catalana de Fernando Vecino, nascut a Garrovillas i establert al Prat des de fa dècades. Es compleix així el compromís que els alcaldes del Prat, Lluís Mijoler Martínez, i Garrovillas, Elisabeth Martín Declara, van anunciar al maig de l’any passat coincidint amb la inauguració d’un monument commemoratiu de l’agermanament en la plaça de Garrovillas del Prat.

MAS:  La circulació del carrer Mossèn Cinto Verdaguer canvia de sentit per millorar la mobilitat al nucli antic

Els municipis del Prat de Llobregat i de Garrovillas de Alconétar han reactivat el seu agermanament en els últims anys. A això es van comprometre els alcaldes de totes dues ciutats, quan van mantenir la seva primera conversa poc després de ser investits, al maig del 2019.

Des de llavors, i després de bastants anys sense realitzar cap acte, s’han multiplicat els gestos per recordar i actualitzar els vincles fraterns que uneixen totes dues ciutats. Una primera mostra d’això va ser l’enviament de carxofes des del Prat a Garrovillas, un petit gest simbòlic quan la pandèmia de Covid impossibilitava qualsevol desplaçament. Garrovillas va correspondre aquest gest amb l’enviament d’uns ametllers extremenys que avui dia creixen en el Parc Nou del Prat. Un primer moment molt especial va arribar el 2023, quan l’alcaldessa de Garrovillas va fer una visita al Prat, en el marc de la inauguració d’un monument commemoratiu de l’agermanament a la ciutat catalana. En aquella ocasió, es va anunciar que la visita institucional es correspondria amb una altra del Prat a Garrovillas.

MAS:  Cornellà aplica l'actual normativa per la sequera

Tal com van anunciar els alcaldes, aquesta visita institucional es farà el pròxim 3 de febrer, en ocasió de la festivitat de Sant Blas. Amb aquest objectiu, l’Ajuntament del Prat ha preparat una exposició sobre la ciutat, la seva gent, el seu territori i la seva cultura popular a través de fotografies de Fernando Vecino, fill de Garrovillas i veí del Prat, que des de fa moltes dècades documenta de manera gràfica la realitat de la seva ciutat adoptiva. La inauguració d’aquesta exposició amb motiu de Sant Blas comptarà amb la presència tant del fotògraf com de representants dels grups municipals de l’Ajuntament del Prat.

La diputació de Càceres col·laborarà amb el Centre Extremeny Ruta de la Plata per a facilitar el desplaçament de membres de la comunitat garrovillana del Prat que desitgin participar en els esdeveniments. Qui vulgui desplaçar-se a la ciutat extremenya, es pot posar en contacte amb el centre.

MAS:  Comença l’aportació de sorra anual al litoral del Delta


- Te recomendamos -
Artículo anteriorArriben els distintius de residents de 2024
Artículo siguienteBaleares se reinventa en Fitur 2024 con nuevo modelo turístico de Prohens
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí