Inicio Actualidad Una altra manera d’investigar, on les dones siguin tingudes en compte, és...

Una altra manera d’investigar, on les dones siguin tingudes en compte, és possible

El I Congrés Internacional sobre perspectiva de gènere, moviments socials i estratègia política ha posat en relleu que el món de la investigació està donant passes endavant per incloure la perspectiva de gènere. El Citilab Cornellà ha estat l’escenari, els dies 11 i 12 de desembre, d’aquest congrés emmarcat en la Càtedra UB de Perspectiva de Gènere i Feminismes Ciutat de Cornellà, impulsada per l’Ajuntament de Cornellà i la Universitat de Barcelona, i on s’hi han aplegat més de 100 participants.

Tot i així, encara hi ha resistències i desafiaments, com reflecteixen moltes de les 64 comunicacions o abstracts que investigadores de diferents comunitats autònomes espanyoles, Itàlia, Estats Units i altres procedències han presentat en aquesta edició. El resum d’aquestes comunicacions el podeu consultar a la pàgina web del congrés.

MAS:  51 habitatges de lloguer per a joves al barri del Pedró

Tot plegat en una cita que ha comptat amb personalitats de referència en temes de gènere, tant de l’àmbit nacional com internacional, com Remedios Zafra, especialista en ciberfeminisme i cultura digital, Emanuela Lombardo, la directora del grup de recerca GEYPO Gènere i Política de la Universitat Complutense de Madrid, Dolo Pulido, membre de la plataforma Novembre feminista, i Amina Hussein, periodista i traductora kurda.

Així mateix, el centenar llarg de participants han pogut assistir a la presentació de quatre llibres, de diferents temàtiques però tots vinculats a la perspectiva de gènere en la investigació i al llarg de la història.

  • Filòsofes de la contemporaneïtat (Núria Sara Miras Boronat). Un panorama de dones que —malgrat les aportacions notables que han fet a la història de les idees— encara no han tingut entrada al panteó de grans pensadors de la història de la humanitat.
  • Qui parla i qui calla (Irene Yúfera | Estrella Montolio | Elisa Rosado). Si volem entendre per què sovint un home té més rellevància o credibilitat que una dona ens cal analitzar el llenguatge dins el context i i fixar-nos en els significats, valors i relacions de jerarquia que s’estableixen en els nostres actes comunicatius.
  • El fantasma lesbiano (Bárbara Ramajo). Fins i tot quan sembla que les presències lesbianes es fan carn i ossos, amb la promesa que, un cop aparegudes, ja no hi ha marxa enrere, reapareixen les violències i la vigència del fantasma lesbià.
  • Gènere i TIC (Núria Vergés Bosch). Té gènere la tecnologia? Per què hi trobem més homes? Quines conseqüències té el seu domini? La relació entre gènere i tecnologia està en constant transformació i fa dècades que genera curiositat i interès des de l’acadèmia, les empreses, les polítiques públiques i els moviments feministes.
MAS:  Energia del Prat comptarà amb el suport d’Elecsum en la comercialització d’energia i el foment de l’estalvi a les factures de la llum de les llars i comerços

 

https://icongrespgf.wordpress.com/


- Te recomendamos -
Artículo anteriorÚLTIMA HORA | Tragedia en Cardona: fallece un hombre de 63 años en al aplastarle una viga que estaba soldando
Artículo siguienteAyuda de 200 euros de hacienda si vives en Baix Llobregat. Cómo conseguirla
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí