Inicio Actualidad Mor la il·lustradora Isabel Bas Amat, guanyadora del Premi Ivà 2023

Mor la il·lustradora Isabel Bas Amat, guanyadora del Premi Ivà 2023

La dibuixant, guionista i pintora Isabel Bas Amat va morir a principis d’aquest mes de desembre als 92 anys d’edat, segons han informat fonts familiars a l’Ajuntament de Cornellà. La comunitat de Còmics a Cornellà lamenta la seva pèrdua i vol traslladar el seu condol a tota la família i persones properes.

Isabel Bas va ser la guanyadora del Premi Ivà 2023 a la millor historietista professional, guardó honorífic que el Concurs de Còmics Ciutat de Cornellà concedeix per votació popular. El passat 3 de novembre, dia de la inauguració de la Mostra del Còmic, la seva filla va recollir en nom seu el guardó, ja que el seu delicat estat de salut no li va permetre assistir-hi.

MAS:  El departament d' Empresa i Treball entrevista a la Núria Iglesias, tècnica d'Activitat Econòmica de l' Ajuntament.

Nascuda a Barcelona, des dels 20 anys va exercir com a dibuixant i guionista d’historietes. Va treballar a editorials com Cliper, Favencia, Toray o Bruguera, i va col·laborar en revistes com Tio Vivo, Din Dan, El Capitán Trueno o Tretzevents. Isabel Bas també va ser una de les poques dones que van dibuixar per a la revista TBO, una capçalera enormement popular a Espanya durant diverses dècades del segle XX. Va crear-hi la sèrie Ana-Emilia y su familia, a més d’encarregar-se d’altres seccions com els passatemps.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMujer detenida en Barcelona tras apuñalar a su marido en un acto de violencia doméstica
Artículo siguienteBaix Llobregat Así se descongela el marisco de forma correcta
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí