Inicio Actualidad Idees per a unes festes de Nadal més sostenibles

Idees per a unes festes de Nadal més sostenibles

Les festes de Nadal s’associen tradicionalment a celebracions en família, àpats abundants, trobades amb amics i companys de feina, i intercanvis de regals. És, evidentment, la principal època de compres de l’any. Però gaudir plenament de les festes no significa caure en excessos: continua sent possible comprar i consumir de manera responsable.

Des de www.cornella.cat comencem avui una sèrie de notícies amb recomanacions perquè no perdeu de vista la consciència social i mediambiental durant aquestes festes de Nadal.

 

Consum responsable

Compreu a casa! A Cornellà hi ha prop de 2.500 establiments comercials de tots els sectors possibles, com alimentació, moda, calçat, telecomunicacions, llar, joieria, a més d’hostaleria, restauració i dels tres mercats municipals. Comprar a la ciutat repercuteix en la bona salut del comerç local i en l’ocupació, a més de ser més sostenible mediambientalment. L’associació Cornellà Compra a Casa, a més, oferirà animació als principals eixos comercials i als mercats per fer més amenes i divertides les compres… Així que, ja ho saps, aquest any, per Nadal regala CORnellà!

Compreu a prop! Encara hi ha una altra raó de pes per triar el comerç local: anar a peu o en transport públic a fer les compres és molt més sostenible que desplaçar-vos en cotxe a qualsevol lloc. 

Eviteu comprar a última hora! La precipitació és molt mala consellera… I allunyeu-vos també tant com pugueu de les compres compulsives! Potser acabareu comprant coses que no us fan falta, i això és un malbaratament dels recursos del planeta i dels vostres diners. Penseu i planifiqueu amb temps què necessitareu (ja siguin regals, aliments, etc.) i on ho podreu trobar: els resultats són sempre més satisfactoris!

Compreu amb consciència mediambiental… és tant important com la qualitat o el preu. Per exemple, si podeu  triar, que siguin joguines fetes amb materials sostenibles o fins i tot reciclats.

Refuseu fer regals que continguin productes tòxics i eviteu els no reciclables. Si porten bateries, millor que sigui recarregables. Igualment, i això ja fa molts anys que n’hauríem de ser conscients, eviteu les joguines bèl·liques o sexistes. Molt millor una bona joguina educativa!

Si poseu arbre de Nadal, podeu fer servir un arbre artificial o fins i tot fer-ne un entre tota la família, amb materials alternatius. Hi ha molts tutorials a Internet que us donaran idees. Tot i això, si preferiu que l’arbre sigui natural, sobretot, que provingui d’un viver controlat i certificat.

I ja que esteu decorant l’arbre, podeu seguir pensant en un consum energètic responsable. Per exemple, utilitzeu llums LED per a les decoracions, consumeixen molt menys. A més, tingueu en compte el criteri de la sostenibilitat a l’hora de fixar la temperatura o les hores que funciona la calefacció… Ho notareu a la factura i també se’n beneficiarà el medi ambient.

MAS:  Cornellà en titulars resumeix les dades més destacades de l'últim mes de l'any 2023

- Te recomendamos -
Artículo anterior2.000 persones contractades amb els plans locals d’ocupació
Artículo siguientePelea a navajazos en Manresa: dos heridos cerca de la discoteca Otium
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí