Inicio Actualidad 2.000 persones contractades amb els plans locals d’ocupació

2.000 persones contractades amb els plans locals d’ocupació

Des de 2014, al voltant de 2.000 persones de Cornellà han estat contractades a la ciutat mitjançant els Plans Locals d’Ocupació impulsats per l’Ajuntament amb el suport del SOC i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Una iniciativa impulsada en un moment de crisi amb la qual el consistori cercava contribuir a la dinamització del mercat laboral de la ciutat i oferir feina a col·lectius vulnerables. Inicialment els contractes eren de 9 mesos i des de 2020 són de 12 mesos.

Aquests plans han suposat una inversió aproximada de 10 milions d’euros en els darrers cinc anys. En el periode 2022-2023, al voltant de 200 persones han estat contractades pel consistori. Els plans es defineixen seguint una anàlisi exhaustiva dels diferents perfils professionals de la població en situació de desocupació i de les necessitats del municipi. Les funcions a exercir són variades: tasques d’administració, consergeria, manteniment i serveis, agents cívics, dinamitzadors o educadors, entre d’altres.

A Cornellà s’han destinat més de 10 milions d’euros a aquests Plans en els darrers 5 anys

Altres accions d’impuls a l’ocupació

FORMACIÓ EN COMPETÈNCIES DIGITALS = FEINA

MAS:  Cloenda del projecte de mentoria socioeducativa

Al voltant del 40% de les persones que durant els anys 2021-2023 han participat en els cursos sobre millora de competències digitals desenvolupats al Citilab i promoguts des del Servei d’Ocupació Municipal han trobat feina. Aquestes formacions han permès a més de 200 habitants de Cornellà en situació d’atur adquirir nous coneixements i guanyar autonomia en l’ús d’eines digitals.

TROBADES AMB EMPRESES I ENTREVISTES RÀPIDES

Un total de 160 persones en recerca de feina, derivades del Servei Municipal d’Ocupació, i 15 empreses, amb un total de 32 ofertes, van participar el 25 d’octubre en una jornada  de speed job dating a dependències del RCD  Espanyol promogudes per l’Ajuntament. L’speed job dating és una tècnica de recerca de feina que permet establir cites curtes i ràpides
entre persones que busquen feina i persones amb interès per contractar.


- Te recomendamos -
Artículo anterior¿Demasiados Planes Navideños? IKEA Muestra Cómo Afrontarlos con Humor
Artículo siguienteIdees per a unes festes de Nadal més sostenibles
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí