Inicio Actualidad En marxa un nou programa de suport a les cures i la...

En marxa un nou programa de suport a les cures i la conciliació de la vida laboral i familiar

Esteu aquí

Temps per cures compta amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, per avançar en la corresponsabilitat pública vers les cures i el Plan Corresponsables del Ministeri d’Igualtat

dijous, 23 novembre, 2023 – 11:30


L’Ajuntament del Prat de Llobregat, a través del programa Temps per cures aposta per la conciliació familiar i l’ajut en la cura dels infants amb serveis de canguratge fins als 14 anys.


Aquest servei s’adreça prioritàriament per a famílies vulnerables, monoparentals i amb manca de xarxa social, encara que és obert al conjunt de la ciutadania.

MAS:  L'APP de seguretat ciutadana compleix deu anys amb més de 23.000 descàrregues


Canguratge de tardes


El canguratge de tardes s’adreça a infants de 3 a 14 anys en horari de 16:30 a 19 hores, i s’ubica en dues seus d’entitats del municipi. 


El servei està pensat per que les famílies l’utilitzin de forma esporàdica i puntual, quan ho necessitin com a moment de respir i per altes càrregues de cura, podent fer un màxim de reserves mensuals -de 7 dies per infant-, amb places limitades.


Les reserves es poden fer mitjançant la següent plataforma online.


El servei s’ha de reservar prèviament i el primer dia s’ha d’acompanyar als infants per realitzar la signatura de les autoritzacions pertinents i conèixer l’espai.

MAS:  Trobada del Consell d’Infants i del Consell d’Adolescents amb l’alcalde


Les entitats que porten a terme els serveis de canguratge i on es realitzaran activitats de lleure i lúdic-socials són Saó Prat i GISC.


Si es realitza la reserva i finalment no es pot assistir al servei, cal avisar mitjançant el correu electrònic cures@elprat.cat


Canguratge 21 i 22 de desembre


Les vacances escolars comencen el dijous 21 de desembre, durant dos dies s’habilitarà un servei de canguratge al Centre Cívic Sant Jordi Ribera Baixa, per més informació es pot utilitzar el correu electrònic cures@elprat.cat.


Les reserves es poden fer mitjançant la següent plataforma online.


Canguratge a domicili


En casos concrets i també puntuals, es podrà realitzar canguratge a domicili, per infants des de 0 a 14 anys, mitjançant el Servei d’Atenció Domiciliaria (SAD), casos en els que una professional haurà de visitar prèviament l’habitatge.

MAS:  Treball als Barris promou la contractació de vuit persones i atén més de 150 a Sant Cosme


Per poder-lo sol·licitar, es pot contactar a través del correu electrònic cures@elprat.cat o mitjançant els serveis d’atenció social (EBAS/OIAS).


Moments de respir per poder assistir i participar en activitats


L’Ajuntament del Prat també està apostant per poder oferir serveis de canguratge en paral·lel a activitats que es portin a terme dins de l’agenda de ciutat, com per exemple quan s’assisteix al teatre, a una xerrada o a qualsevol esdeveniment de la ciutat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAtaque a octogenarios en Girona: intensa búsqueda de los responsables
Artículo siguiente10 anys del Mercat d’Intercanvi de Joguines de les AMPA i AFA
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí