Inicio Actualidad 10 anys del Mercat d’Intercanvi de Joguines de les AMPA i AFA

10 anys del Mercat d’Intercanvi de Joguines de les AMPA i AFA

Esteu aquí

El projecte, que fomenta la solidaritat i el consum responsable a la ciutat, se celebrarà el dissabte 16 de desembre

dijous, 23 novembre, 2023 – 12:30


El proper 16 de desembre, d’11 a 13h, la Plaça Catalunya acollirà la desena edició del Mercat d’Intercanvi de Joguines. El projecte consisteix en la recollida de joguines de segona mà als centres educatius per tal d’intercanviar-les després en un gran mercat en l’àmbit de tota la ciutat. Et convidem, doncs, a portar llibres, jocs o joguines en bon estat a la teva AMPA o AFA o a la teva escola perquè tinguin una segona vida. A més, recorda que, si en lliures una, el dia del mercat, podràs escollir-ne una altra.

MAS:  El Praticipa no serà una missió impossible pels infants de la ciutat


La iniciativa va néixer de la mà de l’AMPA de les escoles Ramon Llull i Escola del Parc. Per tal d’augmentar-ne l’impacte, es va optar per organitzar un mercat d’intercanvi de joguines de ciutat, que va viure la primera edició l’any 2012. Des de llavors, es vehicula a través de les AMPA i AFA de la ciutat i compta amb la cooperació d’entitats com la Creu Roja, el Grup Infantil Sant Cosme, l’associació de lleure Imaginarium, l’Escola d’Arts en Viu, El Prat Actiu, el Comitè de Solidaritat amb Amèrica Central o la UEC (Unitat d’Escolarització Compartida), que posa a punt bicicletes i patinets reutilitzats que estaran disponibles per als infants el dia del mercat. El projecte s’elabora amb la coorganització de l’Ajuntament.

MAS:  El Prat acollirà diverses activitats per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer


Solidaritat, consum responsable i treball cooperatiu


El projecte destaca per la importància dels valors que fomenta, la solidaritat, el consum responsable i el treball cooperatiu. De fet, va ser reconegut l’any 2014 amb el primer premi del certamen de Premis FAPAC, en la categoria “AMPA solidària”.  Les AMPA i les AFA també volen promoure el valor del joc com un dret que cal garantir entre els infants i els joves i com a eina educativa. Des de la darrera edició, s’ha incorporat al dia del mercat diferents espais de joc en família, a càrrec de diferents entitats.


Joc, joguines i música


A més de realitzar l’intercanvi, els infants i les famílies podran gaudir de diferents actuacions musicals a càrrec de l’Escola d’Arts en Viu, jocs amb el Prat Actiu o Imaginarium, tallers per elaborar joguines amb material reciclat a càrrec de l’AMB o l’actuació de Diables del Prat i les colles de gegants i capgrossos de les AFA.

MAS:  Tallat un tram de la Carretera de la Marina arran de les obres de reparació d’una fuita de gas


Més informació sobre terminis i funcionament en aquest enllaç


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEn marxa un nou programa de suport a les cures i la conciliació de la vida laboral i familiar
Artículo siguienteFundació CARES inaugura un nou magatzem de 5.000 m² al Prat de Llobregat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí