Inicio Actualidad L’APP de seguretat ciutadana compleix deu anys amb més de 23.000 descàrregues

L’APP de seguretat ciutadana compleix deu anys amb més de 23.000 descàrregues

Aquest mes fa deu anys que l’Ajuntament de Cornellà presentava i posava en marxa una iniciativa pionera a Catalunya i la resta de l’Estat: l’aplicació per a mòbils de Seguretat Ciutadana (M7). Una aplicació gratuïta i de gran utilitat per a la ciutadania que permetria agilitzar la comunicació amb els cossos de seguretat, i oferir als usuaris una resposta ràpida per actuar en casos d’urgència. Per primera vegada, un aplicatiu en l’àmbit de la seguretat comptava amb la implicació dels diferents cossos i hi estava connectada (Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra i Policia Nacional).

En aquesta dècada l’aplicació, ha crescut i evolucionat per donar resposta a les necessitats de la població i per ampliar, de forma progressiva, tant els serveis com la tecnologia. D’aquesta evolució neix el protocol contra l’assetjament i el de localizació de persones vulnerables. Actualment, la tecnologia M7 permet moltes funcionalitats, principalment en dos camps: la seguretat personal i la mobilitat. Les alertes són rebudes i gestionades per la Guàrdia Urbana, per actuar de forma immediata i segons cada tipus d’incidència. Des de la seva posada en marxa, s’han fet més de 23.000 descàrregues només a Cornellà.

Actualment, prop d’una vintena de municipis, més de 150.000 usuaris i més de 3.500 infraestructures públiques i privades formen part del Sistema M7.

Una APP que funciona a altres països

Quan els usuaris envien una alerta des de l’app M7 a la Guàrdia Urbana s’activa un sistema d’identificació personal i geolocalització per actuar de forma immediata o derivar el cas als Mossos, la Guàrdia Civil o la Policia Nacional. Si la persona està fora de la seva localitat o fins i tot a l’estranger també s’activen les alertes que comuniquen les policies en qualsevol país europeu.

MAS:  Un accidente de tráfico provoca el falleciento de un menor de Roda de Berà

Funció d’alerta immediata per violència masclista

Des de finals de l’any 2019 l’app M7 de Seguretat Ciutadana disposa d’un sistema d’alerta immediata per millorar l’assistència a dones afectades per violència masclista, amb dos nivells de seguretat i que s’activa directament des de la pantalla d’inici del mòbil. El nivell 1 de seguretat és exclusivament per a dones en situació de violència masclista i amb ordres d’allunyament per a les seves parelles o exparelles. L’alerta s’activa per diferents mecanismes depenent de l’smartphone, o bé pressionant el botó d’engegar o emergència, sense necessitat de desbloquejar-lo.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorPresentació del Conte de la Nit de Reis i moltes més activitats que ens acosten a Nadal
Artículo siguienteCómo congelar marisco en Baix Llobregat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí