Inicio Actualidad Es comença a instal·lar un sistema de senyalització accessible als equipaments municipals

Es comença a instal·lar un sistema de senyalització accessible als equipaments municipals

L’Ajuntament de Cornellà ha començat a instal·lar un sistema de senyalització accessible als diferents equipaments municipals. Aquesta campanya neix d’una proposta participativa d’una família de Cornellà i consistirà en instal·lar més de 100 plaques identificatives a l’exterior d’edificis i parcs públics, que inclouen un pictograma, un text en sistema de fàcil lectura i alt contrast i també braille.

La campanya té com a objectiu facilitar a persones amb capacitats diferents la identificació dels espais, però també implicar-hi a tothom, la resta de la societat, per arribar a ser conscients cada cop més que cal una comunitat enfortida i amb un projecte moral conjunt per ser realment inclusiva. És tracta d’una acció emmarcada en un seguit de propostes orientades a aquesta finalitat. 

MAS:  A l’estiu, continuen les activitats per a persones amb diversitat funcional motora

Els pictogrames són dissenys de l’organització ARASAAC i s’adrecen especialment a facilitar la comprensió a persones amb TEA (Transtorn de l’Espectre Autista). Se situen a una alçada entre 1,20 i 1,40 metres per permetre l’accessibilitat cognitiva, i contenten elements visuals que no només identifiquen l’espai, sinó que amb la seva claredat els genera més confiança i seguretat que el llenguatge parlat o escrit. 

Escoles bressol, parcs infantils, biblioteques, teatres, centres cívics, poliesportius, o fins i tot la seu de la Guàrdia Urbana i el mateix Ajuntament disposaran properament d’una d’aquestes plaques identificatives.

Què són els pictogrames?

Són una imatge senzilla i necessària, una mesura eficaç que permet a les persones amb diversitat funcional a comunicar-se, comprendre’n l’entorn i desenvolupar-ne les capacitats. Ha d’anar de la mà d’un procés d’educació, habilitació i assessorament que ha d’acompanyar aquests elements visuals. És un procés que s’ha de dur a terme en tota mena d’entorns, com també dirigir-se tant a la persona com a les persones del seu entorn més proper, sobretot a familiars, companys i amics.

MAS:  L’Ajuntament de Cornellà es persona com a acusació popular en el cas d’intent de feminicidi d’una veïna de la ciutat

La comunicació i el llenguatge són essencials perquè tots els éssers humans puguin interactuar amb altres persones, aprendre, gaudir i participar en la societat. En ocasions, és necessari recórrer a sistemes de comunicació alternatius o ajudes per facilitar la comprensió a persones (ja siguin infants, adolescents, adults o gent gran) que per qualsevol causa tinguin alguna dificultat per comunicar-se de manera satisfactòria.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAquest divendres, diverses activitats reivindicatives per commemorar el Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones
Artículo siguienteClaves para afrontar la formación musical: enfoque moderno en las universidades superiores en música y artes escénicas
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí