Inicio Actualidad L’Ajuntament de Cornellà es persona com a acusació popular en el cas...

L’Ajuntament de Cornellà es persona com a acusació popular en el cas d’intent de feminicidi d’una veïna de la ciutat

L’agressió va tenir lloc el passat mes de gener quan una dona va rebre set ganivetades presumptament per la seva exparella, en presència de la seva filla petita.

L’Ajuntament va oferir a la víctima i els seus familiars suport jurídic, social i psicològic i va activar el Protocol municipal d’actuació contra la violència masclista

L’Ajuntament de Cornellà es personarà com a acusació popular en el cas del  presumpte delicte de temptativa d’homicidi contra una veïna de Cornellà per part de la seva exparella. Els fets van tenir lloc el 18 de gener a l’avinguda Salvador Allende de la ciutat quan la dona es trobava al carrer amb la seva filla petita i va ser ferida de gravetat amb set ganivetades per la seva exparella, la qual posteriorment es va autolesionar. La dona va ser ingressada en un centre hospitalari i l’home va ser detingut i posat a disposició judicial.

MAS:  Arriba la 20a edició de la Mostra d’Entitats del Prat

La decisió de l’Ajuntament de personar-se com acusació popular respon a la voluntat ferma d’acabar amb la violència masclista: “el consistori no es pot mantenir al marge”, ha declarat l’alcalde Antonio Balmón, qui ha afegit que: “no cedirem ni un mil·límetre davant les agressions i la violència a les dones. Hem d’actuar des dels nostres àmbits i assumir responsabilitats individuals i col·lectives, només així aconseguirem erradicar la violència masclista”.

En el moment dels fets, el consistori va condemnar l’agressió i va oferir a la víctima i els seus familiars suport jurídic, social i psicològic i va activar

el Protocol municipal d’actuació contra la violència masclista a través del Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD). Així mateix, les dues filles de la dona van rebre atenció psicopedagògica, i la dona va rebre suport social i psicològic i té una ordre de protecció.

MAS:  El Consell Municipal de les persones amb Diversitat Funcional proposa accions per celebrar les seves jornades

La corporació reitera la seva repulsa davant de qualsevol conducta no respectuosa amb les dones i principalment els gestos i actituds violentes, fent una crida a la conscienciació ciutadana.

Des de l’any 2000 Cornellà compta amb una Comissió Institucional sobre violència de gènere que coordina els protocols i les actuacions en aquesta matèria de les diferents institucions i departaments involucrats en aquest tema. Així mateix, des del CIRD se’ls deriva a altres departaments municipals com els serveis socials per atendre personalment cada cas i oferir respostes a problemes en àmbits com l’assessorament jurídic, atenció psicològica o els fills, entre d’altres.

A més, des del 2013 l’Ajuntament de Cornellà disposa d’una aplicació mòbil gratuïta de Seguretat Ciutadana que incorpora un innovador sistema d’alerta immediata per millorar l’assistència a les dones en situacions de violència masclista  o qualsevol persona que es trobi en situació d’assetjament.

MAS:  Comencen les obres d’urbanització del Parc Central del barri de la Barceloneta

- Te recomendamos -
Artículo anteriorTronades, gegants, música, artesania i molta festa. Així és el diumenge de Festa Major
Artículo siguiente‘A Prop Teu’ gestiona més de 6.000 incidències els darrers quatre anys
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí