Inicio Actualidad Es posa en marxa el projecte de “Comunitats amables” al Prat

Es posa en marxa el projecte de “Comunitats amables” al Prat

Esteu aquí

Aquest dissabte 18 de novembre podreu participar en diverses activitats per ajudar a crear una ciutat més amable i acollidora

dilluns, 13 novembre, 2023 – 14:30


Comunitats amables és un projecte dinàmic i innovador que busca reforçar el teixit comunitari i destacar la importància de la convivència i la col·laboració. Està concebut com un espai de diàleg i participació ciutadana i la seva missió principal és treballar per a la construcció d’una ciutat més amable i acollidora.


Més que un projecte, doncs, és una invitació a construir conjuntament un entorn més amable, acollidor i solidari on la ciutadania del Prat serà la protagonista dels seus propis processos de canvi.


Comunitats amables busca reforçar els llaços comunitaris i les relacions, potenciar el sentiment de pertinença a la ciutat i promoure el benestar de la ciutadania.

MAS:  A quién voto en las elecciones generales si soy de Baix Llobregat


Per aconseguir-ho:


  • Fomentarà el diàleg i la participació ciutadana

  • Reconeixerà i donarà protagonisme a les habilitats de la ciutadania per impulsar canvis

  • Potenciarà el paper actiu de les comunitats veïnals.


Fases


El projecte està planificat a partir de tres fases.


La primera, es la de “Sensibilització”, i està formada per la campanya de sensibilització i informació i un procés de diàleg i participació ciutadana per reflexionar sobre una ciutat amable i el potencial de la ciutadania per enfortir la convivència.


La segona fase s’anomena “Crida a l’acció!” i consisteix en el treball amb les comunitats veïnals per activar el seu potencial transformador. En ella es pretén dissenyar i facilitar la creació d’espais de diàleg entre veïnat per fomentar el reconeixement de sabers i la co-creació d’intel·ligència col·lectiva.


Finalment, la tercera i darrera fase, s’anomena “Ciutat Amable”, i consisteix en la realització d’activitats comunitàries amb treball transversal i mirada interseccional, la identificació de problemes, la participació comunitària activa, el coneixement col·laboratiu i la co-creació per aconseguir un impacte positiu.


Activitats


El proper dissabte 18 de novembre, d’11 a 13:30 h, es duran a terme dues activitats. La primera és “GUAU, quina passejada” i justament després una activitat per reflexionar sobre com construir conjuntament una ciutat mable.


El punt de trobada i inici serà a les 11:00 h, a la Plaça de la Vila. Amb l’equip d’agents per a la convivència de la ciutat i l’entitat Learning Dogs, s’explorarà la tinença responsable d’animals i l’educació canina, a través d’una passejada on la ciutadania podrà portar el seus animals de companyia.


El recorregut inclourà tres breus exhibicions en llocs estratègics: la plaça de la Vila, el Fondo d’en Peixo i la plaça de Catalunya.


A l’arribar a la plaça Catalunya, començarà l’espai “Apropa’t i Opina: espai de convivència” on tota la ciutadania podrà contribuir a la construcció d’una Ciutat Amable.


Per conèixer més sobre el projecte i les seves activitats, podeu visitar l’enllaç del projecte.

MAS:  Cap de setmana de festa al barri Almeda

- Te recomendamos -
Artículo anteriorBaix Llobregat: Consigue un viaje del Imserso por 100 euros
Artículo siguienteIndustria textil se destaca en prioridades ESG de empresas
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí