Inicio Actualidad Una vuitantena de persones de Cornellà troben feina després de millorar les...

Una vuitantena de persones de Cornellà troben feina després de millorar les seves competències digitals formant-se al Citilab

203 ciutadans i ciutadanes de Cornellà de Llobregat, totes en situació d’atur a l’inici de les formacions, han participat en diversos cursos del Citilab entre els anys 2021 i 2023 -just després de la pandèmia- amb l’objectiu de millorar les seves competències digitals. D’aquestes més de 200 persones formades en aquests cursos, el 40% ha trobat feina.

Aquesta inserció del 40% es tradueix en el fet que 81 persones han trobat feina després d’haver-se implicat en aquests cursos impulsats conjuntament pel departament de Polítiques d’Ocupació de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i Citilab. I d’aquestes 81 persones que s’han incorporat al món laboral, el 42% ho ha fet en ocupacions en procés de digitalització, és a dir, en feines que estan experimentant una conversió analògica-digital i per les quals, per tal de poder desenvolupar tasques de manera competent, és clau tenir competències digitals.

MAS:  Actes per commemorar la Diada Nacional de Catalunya

Llegeix la nota de premsa completa a la web del Citilab

Adaptació i trencament de la bretxa digital

Els cursos s’adapten als diversos nivells amb què arriben les persones que s’hi apunten. I, en funció del seu nivell inicial, els participants poden aprendre des de l’ús d’un ordinador i eines ofimàtiques des de zero, fins a obtenir preparació per als diversos nivells de l’ACTIC (Acreditació de Competències en Tecnologies de la Informació i la Comunicació), i fins i tot l’ús d’algunes eines avançades.

Una dada rellevant és que més de la meitat de les persones que han participat en les formacions del Citilab tenen més de 49 anys, concretament el 56%. Això confirma que aquestes capacitacions han contribuit al trencament de la bretxa digital entre persones adultes que tenen més de 49 anys, una tasca fundacional del laboratori ciutadà de Cornellà de Llobregat.

MAS:  El Consell Comarcal i el Consorci de Turisme del Baix Llobregat criden la societat de la comarca a opinar sobre el desenvolupament turístic al Baix Llobregat

- Te recomendamos -
Artículo anteriorAmpliació de l’horari del cementiri amb motiu de la festivitat de Tots Sants
Artículo siguienteFallece Tomás Barris, una de las primeras estrellas de España en atletismo
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí