Inicio Actualidad La sala d’actes plena per escoltar la xerrada “El primer creixement urbà...

La sala d’actes plena per escoltar la xerrada “El primer creixement urbà del Prat (segles XVII-XIX). Història, arqueologia i patrimoni” amb l’arqueòleg pratenc Jordi Gibert

Esteu aquí

Aquesta activitat forma part del cicle d’història El Prat del segle XVIII al XIX

dimarts, 24 octubre, 2023 – 14:00


El dilluns passat va marcar l’inici del cicle d’història  ‘El Prat del segle XVIII al XIX’. La primera conferència s’ha centrat en la construcció del nucli urbà en el primer període de creixement de la ciutat (segles XVII-XIX). L’arqueòleg local, Jordi Gibert, ha estat l’encarregat de presentar quins van ser els primers carrers urbanitzats i com va créixer el nucli urbà. Tot i que la majoria de la població residia en zones rurals, com masies, barraques i altres edificis senzills, les primeres construccions es van aixecar al voltant de l’entorn parroquial. Les petites cases del nucli urbà estaven ocupades per jornalers, artesans i altres persones que exercien diversos oficis. Posteriorment es van edificar carrers nous que s’obrien a les zones dels ravals, més allunyades del que serà el centre.

MAS:  Qué hacer en caso de incendio en Baix Llobregat


Al final de la notícia podeu veure el vídeo del Prat.tv


Properes activitats i canvis en la programació


La xerrada prevista pel proper dilluns 30 d’octubre ha quedat ajornada per indisposició de la ponent


Us convidem a continuar participant del cicle a la sessió del 6 de novembre, Barcelona i el seu entorn. Relacions entre la ciutat i els municipis que l’envolten, a càrrec de l’historiador Daniel Venteo. Descobrirem els vincles entre la capital catalana i el seu entorn metropolità ja sigui per l’organització territorial, les infraestructures de transport, la provisió de queviures o les relacions culturals.


Podeu seguir totes les activitats del cicle al web de Patrimoni Cultural

Noticies relacionades


- Te recomendamos -
Artículo anterior¿Cuál es el significado del Día de Todos los Santos en Baix Llobregat?
Artículo siguiente¿Necesitas disfraz de Halloween en Baix Llobregat? Mira los mejores
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí