Inicio Actualidad Jornada de sensibilització en el Dia Mundial de l’Alzheimer

Jornada de sensibilització en el Dia Mundial de l’Alzheimer

El Dia Mundial de l’Alzheimer es commemora el dia 21 de setembre. Sota el lema “Els colors de la memòria” l’Associació de Familiars d’Alzheimer del Baix Llobregat, l’AFABAIX, organitza una programació d’actes a la comarca per reivindicar aquesta jornada i donar a conèixer els seus serveis. En el cas de Cornellà, el calendari d’actes comença dijous i s’allargarà fins el proper 12 de novembre.

El Centre Aloïs de Cornellà celebra una jornada de portes obertes aquest dijous, de 10h a 12h. El divendres AFABAIX ubicarà diferents taules informatives arreu de la ciutat. El proper 28 de setembre es presentarà el llibre “Fotogrames de memòria” de Mercè Lajara. També al Centre Aloïs, el 3 d’octubre, es portarà a terme la xerrada “Drets al final de la vida”. El Castell serà l’escenari de la conferència teatralitzada “El llegat”, el proper 10 d’octubre. El dia 18 del proper mes es portarà a terme el tradicional cinemafòrum amb la pel·lícula “Loli Tormenta”; i es tancarà la programació el dia 12 de novembre amb la desfilada “La Memòria està de moda”.

MAS:  La celebració pratenca de l’any nou xinès omple el teatre Modern

L’OMS i la ADI van establir un Dia Mundial de l’Alzheimer amb l’objectiu de visibilitzar la malaltia, mobilitzar a la població i mostrar suport a les persones que la sofreixen, que no són sol els que la pateixen si no tots aquells éssers pròxims o persones que estan a càrrec dels malalts.

Aquesta malaltia és un dels aspectes de la salut que més preocupen a nivell mundial, per això se celebren activitats promogudes per organitzacions com la Confederació Espanyola de l’Alzheimer, a Espanya, que tracten de donar veu a les persones que sofreixen l’Alzheimer i lluiten per avançar en les recerques contra l’epidèmia.

Què és aquesta malaltia?

La malaltia d’Alzheimer és un trastorn progressiu i degeneratiu de les cèl·lules cerebrals que provoca un deteriorament de la memòria, el pensament i la conducta de la persona. Produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes i interfereix en la capacitat de la persona per fer les tasques habituals de la vida diària. La malaltia d’Alzheimer es tracta de la forma més comuna de demència en les persones grans, tot i que no tots els deterioraments de les capacitats mentals relacionats amb l’edat evolucionaran cap a aquesta malaltia. L’envelliment de la població comporta un augment de les persones afectades. A Catalunya, el 2% de la població major de 59 anys té un diagnòstic d’Alzheimer, unes 41.600 persones amb una mitjana d’edat propera als 82 anys.

CONSULTA AQUÍ MÉS INFORMACIÓ

MAS:  El ple del Prat congela impostos i taxes municipals per al 2023

- Te recomendamos -
Artículo anterior16a edició del QuintoTapa al Prat, la ruta més gastronòmica del Baix Llobregat amb el Pollastre Pota Blava com a protagonista
Artículo siguienteUna Festa Major inclusiva i lliure de sexisme
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí