Inicio Actualidad Una Festa Major inclusiva i lliure de sexisme

Una Festa Major inclusiva i lliure de sexisme

dijous, 21 setembre, 2023 – 13:30


Un any més, arriba una nova edició de la Festa Major. Des de l’Ajuntament es treballa amb l’objectiu de que tota la ciutadania pratenca pugui gaudir-la obertament, sense barreres de cap tipus.


Amb aquest propòsit, ja es venien duent a terme diferents accions que pretenien fer la Festa Major més inclusiva i lliure de sexisme com per exemple la Fira sense estímuls sonors i lumínics o el Punt Lila, en els espais lúdics.


Enguany, però, s’ha donat un pas més en aquest sentit, ja que per exemple el pregó d’inici de les festes serà emès en llenguatge de signes per primera vegada a la nostra ciutat.


Pregó inclusiu

MAS:  L’Ajuntament obre diverses convocatòries d’ajuts per facilitar l’accés i la disponibilitat de lloguers assequibles


La televisió pública elprat.tv emetrà aquest divendres, des de la plaça de la Vila, un programa especial per seguir en directe el Toc d’Inici, la Cercavila i l’Esclat de Festa Major, així com el pregó i el Castell de focs final.


El programa començarà a les 18:15 h i comptarà també amb diferents protagonistes com el mateix pregoner, el fotoperiodista David Airob o l’autora del cartell, Laia Ruz.


La novetat d’enguany, és que el pregó serà emès en directe també en llengua de signes gràcies a la participació de la intèrpret Marta Vericat, responsable de la traducció dels continguts d’elprat.tv a llengua de signes a la secció ‘Informació Accessible’.


Fira inclusiva


El proper divendres 22 de setembre, de 17 a 19 h de la tarda, la fira de Festa Major tornarà a funcionar sense música, sirenes ni llums. L’objectiu d’aquesta iniciativa, que es va posar en marxa per primera vegada a l’any 2019 com a prova pilot, és afavorir la participació dels infants amb hipersensibilitat sensorial en aquest espai festiu propi de la Festa Major. 

MAS:  Joves, persones amb discapacitat i amb dependència treballen aspectes emocionals i relacionals a partir de la Intervenció Assistida amb Gossos


Aquesta acció, acordada i ben acollida per les entitats de firaires, és una proposta de la Taula d’accessibilitat local per tal d’afavorir la inclusió d’aquells infants amb hipersensibilitat auditiva i sensorial, i també amb trastorns de l’espectre autista. 


Punt Lila


Durant els dies 22 i 23 de setembre, en horari nocturn (de 22 a 5 h de la matinada  divendres, i de 21,30 a 5,30 h de la matinada del dissabte),  a l’espai de la Renfe s’instal·larà un Punt Lila per tal de centralitzar les accions de sensibilització i d’atenció de la campanya.


L’objectiu és sensibilitzar a la ciutadania pratenca sobre la necessitat d’erradicar els comportaments i les agressions sexistes i LGTBIfòbiques de la nostra Festa Major.

MAS:  Cita amb l'esport i la solidaritat per començar l'any


El Punt Lila està preparat per atendre a la ciutadania, en el cas de que es produeixi algun tipus d’assetjament i/o agressió masclista o LGTBIfòbica. Si es dona el cas, s’activaria el Protocol contra les agressions sexistes en els espais de festa aprovat al 2017 i que pretén que tota la ciutadania pugui relacionar-se de forma segura i lliure.


Podeu llegir les recomanacions en cas de presenciar una agressió en aquest enllaç.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorJornada de sensibilització en el Dia Mundial de l’Alzheimer
Artículo siguienteLa iniciativa ‘La Fuerza de Nuestro Fútbol’ de LaLiga llega a Reino Unido y Asia
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí