Inicio Actualidad L’Ajuntament mobilitza 5.000 euros del fons d’emergències per donar suport a la...

L’Ajuntament mobilitza 5.000 euros del fons d’emergències per donar suport a la població del Marroc afectada pel terratrèmol

Esteu aquí

El Fons Català de Cooperació habilita un compte per tal que la ciutadania també pugui fer aportacions i el consistori posa l’espai Situa’t a disposició del veïnat del Prat amb familiars a la zona que requereixin suport psicològic

dimecres, 13 setembre, 2023 – 20:45


L’Ajuntament contribuirà amb les tasques de rescat de persones i de reconstrucció de les zones del Marroc afectades pel greu terratrèmol del passat dissabte amb 5.000 euros del fons municipal per a emergències i ajuda humanitària. Així mateix, el consistori posa a disposició del veïnat pratenc amb familiars a la zona que necessiti acompanyament psicològic l’Espai Situa’t, de suport i acompanyament en salut mental. Així ho ha explicat aquest dimecres l’alcalde, Lluís Mijoler, en una trobada que ha mantingut amb Sadek Maimouni, Iman L’Khchin i Mohsin Maimouni, representants de la comunitat marroquina al Prat, i en la qual ha estat acompanyat per la tinent d’alcaldia de Ciutadania, Marisol Rojas. Així mateix, la ciutadania que ho desitgi pot fer també aportacions econòmiques per a la reconstrucció a través del compte que ha habilitat el Fons Català de Cooperació.

READ  Tercera i darrera sessió del curs del Servei Comunitari


El sisme, de magnitud 6,8 graus, es va produir la nit de divendres a dissabte i ha causat la mort de gairebé 3.000 persones, un balanç que els equips de rescaty temen que segueixi augmentant els pròxims dies. L’epicentre del terratrèmol ha tingut lloc a zones remotes del Gran Atlas, on es creu que rauen moltes de les víctimes, i va afectar greument la ciutat de Marràqueix, patrimoni de la UNESCO, entre d’altres.


La ciutadania pot fer aportacions a través de Bizum o per transferència


La tragèdia ha mobilitzat la solidaritat internacional, en la qual contribuirà l’Ajuntament del Prat amb una aportació de 5.000 euros al Fons Català de Cooperació, l’organització que coordina la cooperació dels Ajuntaments i altres organitzacions municipalistes de Catalunya, com les diputacions o els consells comarcals.


En aquest moment, el Fons ja està en procés d’identificació de les respostes d’emergència i de les entitats amb qui cooperarà durant la fase de reconstrucció post-emergència, tenint en compte la població d’origen marroquí que viu a Catalunya.

READ  El 19è Clic Prat i el Prat pel món omplen les xarxes d’imatges captades per pratenques i pratencs


La ciutadania que ho desitgi també pot contribuir amb el Fons per donar suport a la població víctima del terratrèmol al Marroc fent aportacions econòmiques a través dels següents mitjans:


  • BIZUM: 06974 (concepte: Terratrèmol Marroc).

  • Per transferència bancària al compte del FONS CATALÀ DE COOPERACIÓ AL DESENVOLUPAMENT obert al BBVA, codi IBAN: ES91 0182 6035 4102 0160 8531 (cal incloure el concepte: Terratrèmol Marroc).


Cal recordar que tant el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament com les ONG d’ajuda humanitària recomanen prioritzar les aportacions econòmiques a les materials perquè són més efectives. Les ajudes materials triguen massa en arribar i es perd oportunitat de ser útils, tenen un cost econòmic i ambiental elevat, i poden no adaptar-se a les necessitats sobre el terreny. Roba, menjar, medicaments i altres materials útils es poden comprar als països veïns.


Suport psicològic i social al veïnat que ho necessiti


Així mateix, l’alcalde Mijoler ha traslladat també en la reunió que ha mantingut aquest dimecres amb representants de la comunitat marroquina al Prat la disponibilitat dels serveis municipals per prestar suport psicològic i social al veïnat que ho necessiti. Al Prat viuen 1.983 persones nascudes al Marroc. Aquest grup de persones, al qual cal sumar les seves famílies i descendents, suposa un 3% de la població pratenca.


Qui necessiti suport psicològic, es pot posar en contacte amb l’Espai Situa’t el servei d’informació, suport, assessorament i acompanyament en salut mental obert a la ciutadania, demanant amb cita prèvia al correu espaisituat@elprat.cat o al telèfon 651715466.


Si algú preveu acollir temporalment familiars del Marroc afectats pel terratrèmol, es pot posar en contacte amb els serveis de Cases d’en Puig.


Declaració al plenari


Finalment, l’alcalde Mijoler s’ha compromès amb els representants de la comunitat local marroquina a que el proper plenari debati una declaració institucional de suport a les persones i regions devastades pel terratrèmol.


 

READ  La Generalitat obre període de consulta prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret de vacunació obligatòria contra la ràbia

- Te recomendamos -
Artículo anteriorProtecció Civil prova aquest dijous, 14 de setembre, el sistema d’alertes a mòbils
Artículo siguienteLocalizan el cuerpo sin vida de una mujer, con signos de violencia, en Sant Boi de Llobregat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí