Inicio Actualidad Les AMPA i les AFA dinamitzen el curs escolar amb nombrosos projectes...

Les AMPA i les AFA dinamitzen el curs escolar amb nombrosos projectes valuosos

Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat ha subvencionat activitats per un import de 37.450 €

dimecres, 19 juliol, 2023 – 12:45


Les AMPA i les AFA de les escoles de la ciutat s’han revelat un any més com un agent educatiu destacat. Amb el suport de l’Ajuntament, que n’ha subvencionat projectes per valor de 37.450 €, han exercit un paper dinamitzador que s’ha materialitzat en nombroses iniciatives estimulants.


La participació de les famílies ha pres formes diverses. S’han dut a terme projectes per promoure valors solidaris, que esdevenen a més una garantia d’equitat i sostenibilitat, com ara el projecte SORELL (Sostenibilitat i Reutilització de Llibres), una iniciativa de ciutat que té per objectiu promoure un consum més racional i sostenible, afavorint l’estalvi de recursos, el reciclatge i la reutilització de materials en els centres educatius. Gràcies a aquest projecte, s’han adequat 28.000 libres per ser reutilitzats, fet que suposa un estalvi de més de 20.000 quilograms de paper i un abaratiment de la tornada a l’escola per a les famílies de gairebé un 85%.

MAS:  Noves formacions per a entitats i voluntariat durant el primer trimestre del 2023


Els projectes de les AMPA i les AFA han vetllat també per la millora de l’èxit educatiu, amb iniciatives formatives relacionades amb la lectura i l’art, obrint les biblioteques escolars amb diferents activitats de préstec i de dinamització lectora. En aquest sentit, cal remarcar les iniciatives relatives a la coeducació, a través de les comissions. També s’han desenvolupat accions de foment de la cultura tradicional (Castanyada, Sant Jordi, Carnestoltes, colles de gegants i capgrossos) i d’educació en el lleure, tot gestionant els ajuts municipals perquè l’alumnat realitzi activitats extraescolars i d’estiu.


La conciliació familiar també ha estat objecte d’atenció, amb la posada en marxa d’un servei d’acollida matinal. Així mateix, les AMPA i les AFA han esdevingut un agent actiu i col·laborador en els espais estables de participació, com ara els Consells Escolars de Centre, el Consell d’Educació Municipal o el Pla Local d’Infància i Adolescència

MAS:  El Rotary Club del Prat lliura les beques per a estudis universitaris


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEleccions generals: prepara’t per votar
Artículo siguienteVÍDEO | Violenta pelea a tijeretazos en Tortosa
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí