Inicio Actualidad Targeta “Jo cuido” per a persones cuidadores no professionals

Targeta “Jo cuido” per a persones cuidadores no professionals

Les persones cuidadores no professionals ja poden disposar de la targeta ‘Jo Cuido’ que s’integra dins del programa Cornellà Cuida, un projecte municipal gestionat per la Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents, i amb la col·laboració de les entitats socials de la ciutat. La targeta és gratuïta i serveix per accedir a recursos personalitzats adreçats a persones cuidadores dels seus familiars grans o dependents, per tal de reconèixer la feina que fan, acompanyar-les i facilitar les tasques de cura per contribuir al seu benestar.

La persona cuidadora podrà accedir a diferents serveis i recursos com ara: canal d’informació (en l’àmbit de la cura, activitats de la ciutat, etc), assessorament personalitzat (resoldre dubtes), suport emocional i psicològic, suport jurídic, acompanyament especialitzat en funció del tipus de cura que presta la persona cuidadora i espais de respir orientats a què les persones cuidadores tinguin el seu espai de cura personal. 

MAS:  Dotze músics de la ciutat i Alondra Bentley protagonitzen el nou videoclip del projecte #Almeuritme

Amb la targeta ‘Jo Cuido’ també es pot participar a les accions formatives adreçades a persones cuidadores no professionals amb reconeixement de la Generalitat, i a les organitzades per la fundació dins del programa Cornellà Cuida, sessions mensuals i gratuïtes que es fan a tota la ciutat amb temàtiques concretes per millorar la qualitat de vida de la persona cuidadora i del familiar a càrrec. També podeu accedir als continguts a través de les xarxes socials i de Ràdio Cornellà: https://fundependents.wixsite.com/dependents/aula-cuidadora

Per adherir-vos al programa Cornellà Cuida i sol·licitar la targeta, podeu entrar a www.cornellacuida.cat o bé adreçar-vos a l’Oficina d’Informació i Gestió de Recursos Socials, carrer Mossèn Andreu, 17 bis, baixos.

Fundació per a l’Atenció a Persones Dependents

MAS:  ¿Cuándo cae Carnaval 2024 en Baix Llobregat? Fechas, programación y horarios

Aquesta Fundació de Cornellà, que gestiona la Residència Teresa Duran, ha publicat la memòria d’activitats desenvolupades durant el 2022. En ella es pot veure com el nivell de satisfacció respecte als serveis oferts és molt alt: 9 punts. L’atenció de proximitat, que inclou serveis com transport adaptat, àpats a domicili, atenció domiciliària i altres ajuts personals, han experimentat un increment notable, passant de 43.260 serveis a 51.016 serveis. Segons l’informe, un total de 7.308 persones s’ha beneficiat dels serveis proporcionats per l’entitat, incloent 1.500 famílies amb persones grans o dependents al seu càrrec i 201 persones que viuen a la Residència Teresa Duran o assisteixen al Centre de Dia.

MAS:  L’aplicació ‘Amb tu, un Prat Millor’ resol gairebé 2.000 incidències durant 2023

Es pot consultar l’informe complert a: www.dependents.cat


- Te recomendamos -
Artículo anteriorServei d’acompanyament a persones vulnerables per anar a votar
Artículo siguienteL’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats de Barcelona promouran el coneixement de nocions jurídiques bàsiques entre la ciutadania
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí