Inicio Actualidad ‘La imatge permanent’, dirigit per la pratenca Laura Ferrés, competirà al Festival...

‘La imatge permanent’, dirigit per la pratenca Laura Ferrés, competirà al Festival de Locarno

Esteu aquí

El llargmetratge, el primer de la directora, ha estat rodat al Prat de Llobregat amb el suport de El Prat Film Office

dimecres, 5 juliol, 2023 – 15:15


‘La imatge permanent’, pel·lícula dirigida per la directora pratenca Laura Ferrés, ha estat seleccionada per participar en el Concurs Internacional del Festival de Locarno, que se celebrarà entre el 2 i el 12 d’agost. Es tracta del seu primer llargmetratge i ha estat rodat a la seva ciutat natal, amb el suport de l’oficina municipal El Prat Film Office.


L’organització del certamen ha anunciat avui la programació de la seva 76a edició, en què ‘La imatge permanent’, rodada en català amb fragment en castellà, ha estat l’única producció de l’Estat espanyol seleccionada per competir pel Lleopard d’Or. Ferrés ha escrit, junt amb Ulises Porra (Tigre, Carajita) i Carlos Vermut (Magical Girl, Quién te cantará) el guió de l’obra, que està interpretada per les actrius debutants María Luengo i Rosario Ortega.

MAS:  L’agenda social i urbana (ASUECO) completa dos anys d’activitat amb el 70% dels objectius assolits


Tot i tractar-se del seu primer llargmetratge, Ferrés no s’estrena en aquest ocasió en el circuit internacional de premis cinematogràfics. Ja ho va fer amb el curt documental ‘Los desheredados’, amb què va ser premiada en la Setmana de la Crítica del Festival de Cannes, en els Goya i en els Gaudí. El seu primer treball, no només es va projectar a una vuitantena de festivals, sinó que es va estrenar a cinemes de tot l’estat de forma autònoma, essent el primer cop que un curtmetratge es presentava sense acompanyar un llargmetratge o en el marc d’un programa més ampli.


Si amb aquell treball la pratenca retratava el seu pare davant del tancament del negoci familiar, amb ‘La imatge permanent’ ens parla d’una mare adolescent del sud d’Espanya que desapareix enmig de la nit. 50 anys més tard i a molts quilòmetres, una introvertida directora de cinema la troba quan cerca persones que expliquin els seus records de quan van mudar-se de ciutat.

MAS:  El Prat ja compta amb més de 300 aparcaments segurs de bicicleta


Tornar al Prat


Ferrés va decidir, després de la seva experiència amb ‘Los desheredados’, rodar de nou a la seva ciutat natal, on ha comptat amb múltiples complicitats, començant per la de l’Ajuntament. El programa municipal El Prat Film Office, en el marc de la seva tasca d’impuls al talent local, li va oferir, mitjançant un conveni, assessorament i suport en la identificació i gestió de localitzacions i la gestió de permisos per al rodatge. Així mateix, hi hagut una gran implicació de la ciutadania pratenca en la producció del llargmetratge, des de la participació d’alguns veïns i veïnes com a figurants a la cessió d’espais privats perquè s’hi filmessis diverses escenes.

MAS:  Eleccions al Parlament de Catalunya: tingues tot a punt per votar


El Prat i la ciutadania pratenca ja tenen experiència a l’hora d’acollir rodatges als seus carrers, ja que la ciutat es va convertir el 2022 en el segon municipi de Catalunya en què van tenir lloc més produccions audiovisuals, només per darrera de Barcelona. Les xifres són fruit de l’aposta decidida de la ciutat per mostrar i posar en valor la singularitat i la diversitat del seu territori, entre d’altres, a través de les pantalles. Una voluntat que s’ha materialitzat en la tasca que desenvolupa des de fa 11 anys El Prat Film Office.


- Te recomendamos -
Artículo anterior¿A qué se dedica un procurador? Hablamos con María Vandellòs Sabaté
Artículo siguienteRequisitos para la ayuda de 600€ que regala el Gobierno en Baix Llobregat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí