Inicio Actualidad L’agenda social i urbana (ASUECO) completa dos anys d’activitat amb el 70%...

L’agenda social i urbana (ASUECO) completa dos anys d’activitat amb el 70% dels objectius assolits

L’Agenda Social Urbana per Enfortir la Comunitat (ASUECO) va celebrar el passat 23 de febrer un plenari ordinari on es van explicar els objectius i mesures impulsades a la ciutat en els darrers dos anys sota el paraigua d’aquest instrument de transformació i creixement comunitari en el que s’han implicat prop de 150 persones d’una quarantena d’entitats, agents socials i partits polítics. 

Aquest full de ruta, impulsat al febrer de 2021, va identificar 8 eixos estratègics (Pobresa, Salut, benestar i solitud; Educació, Igualtat, Activitat Econòmica, Habitatge, Convivència i Cornellà Natura)  i va  promoure més d’un centenar de mesures de caire transversal i sectorial amb una vocació integral, pensades per enfortir la comunitat amb les majors garanties possibles per atendre les necessitats sorgides per la crisis pandèmica de la Covid-19, i per impulsar projectes que permetessin avançar cap a una ciutat cohesionada, viva, sostenible, igualitària i integradora. 

El balanç en aquests dos anys és positiu, amb més del 70% de les mesures i objectius assolits.

Entre els objectius i mesures més significatius destaquen: 

Lluita contra la pobresa

MAS:  Diumenge, activitats gratuïtes al CRAM i als parcs de la ciutat

Aquesta línia estratègica està fonamentada en el principi d’equitat i salvaguarda de les famílies de Cornellà, principalment les més vulnerables. Entre les mesures contemplades destaquen el reforç de l’atenció dels Serveis Socials municipals a les famílies amb infants en situació de pobresa. 

Salut, benestar social i solitud

Algunes de les línies definides en aquest apartat tenen a veure amb el treball des de la intervenció social de forma transversal per avançar cap a una atenció més holística i integral de la persona. En aquest apartat més d’un miler de famílies de la ciutat s’han vist afavorides per diferents programes impulsats des de l’ASUECO.

Garantir una educació igualitària

Aquest eix havia formulat 19 línies que van des de garantir els serveis educatius en totes les franges d’edat, fins a promoure l’aprenentatge i la coeducació en tots els nivells educatius, apostar per la innovació des del Citilab, preservar les escoles de segona oportunitat  o potenciar l’educació emocional, entre d’altres.

MAS:  Un projecte per prevenir trastorns en el desenvolupament dels infants de 0 a 3 anys

Igualtat de gènere i convivència

L’eix d’Igualtat ha contemplat mesures que han implicat als diferents col·lectius i grups socials per generar complicitat i promoure una igualtat real. Més de 2.000 dones han estat ateses al CIRD, s’ha creat una càtedra amb la UB sobre perspectiva de gènere i feminismes, prop de 600 joves de la ciutat han participat en tallers de formació en LGBTI, etc.

Cornellà Natura

Aquest projecte que ha permès la transformació de la ciutat per fer-la més verda i amable, continua sent una de les línies de creixement futur. En aquest apartat s’ha treballat en la reducció de la precarietat energètica, la reducció de la contaminació acústica o desenvolupar la infraestructura verda en l’ordenació del territori, entre d’altres. 

Origen i desenvolupament de l’ASUECO

L’ASUECO parteix de la base i la experiència dels anteriors Acords Socials (2009-2011/2012-2016 i 2016-2020), basats en el consens i el compromís d’agents socials, ciutadania i govern municipal per atendre les noves necessitats sorgides per la crisi pandèmica de la Covid-19, i per donar impuls a nous projectes que permetin avançar cap a un nou horitzó cada cop més sostenible, humà i igualitari.  

MAS:  Esta es la programación navideña 2023 para estas fiestas de Navidad en Canovelles

L’ASUECO compta amb un plenari constituït per representants de cadascuna de les entitats, organitzacions i agents socials signants de l’Acord Social 2016-2020, a més de representants de les associacions de veïns i veïnes, de les associacions de mares i pares, del Consell Escolar i del Consell de Ciutat. El seu paper és treballar des de la corresponsabilitat en l’impuls de projectes, així com vetllar pel desenvolupament i seguiment de les mesures contemplades en el document marc. Així mateix, es va crear una comissió permanent i consells sectorials de treball en el que han participat més d’un centenar de persones. 

  MEMÒRIA 2021-2023 AGENDA SOCIAL I URBANA PER ENFORTIR LA COMUNITAT (ASUECO)

Llegeix la nota de premsa completa

 

 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl Prat rep, per cinquè any consecutiu, el màxim guardó de recollida selectiva de paper i cartró
Artículo siguienteRehabilitació energètica per valor d’un milió per a un edifici de Sant Ildefons
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí