Inicio Actualidad Presentació dels curtmetratges del taller de cinema Concèntrica

Presentació dels curtmetratges del taller de cinema Concèntrica

Dijous 15 de juny a les 11h a l’Auditori Sant Ildefons de Cornellà el programa de forment de les arts audiovisuals “Concèntrica. Mirades fora d’òrbita” presenta els curtmetratges que han realitzat els alumnes dels tallers de cinema en aquest curs 2022/2023.

Agafa la càmera i vola! és un projecte liderat pel col·lectiu de realitzadors audiovisuals i docents Fuera de Campo i va néixer al 2010 amb la il·lusió de desenvolupar i potenciar el cinema com a eina pedagògica i d’integració social.

L’objectiu d’aquests tallers és que els alumnes aprenguin nocions del llenguatge audiovisual per realitzar conjuntament una pesa de creació; així com fomentar el treballar en equip, recuperar la motivació, autoestima i potenciar els seus talents a través del cinema, un art que ofereix un ampli ventall d’oficis i professions on poden especialitzar-se.

MAS:  Emissió en directe del Ple municipal ordinari de juliol 2021

En aquesta nova edició del programa han participat alumnes de l’escola Sagrada Familia, alumnes de batxillerat de l’IES Martí i Pol i l’Escola d’Oportunitats Fundació el Llindar. Alguns alumnes de 3er i 4t d’ESO formen part del Programa de Diversificació Curricular destinat als joves que ha presentat dificultats al primer cicle d’ESO i engeguen una formació amb una metodologia específica i personalitzada, amb una perspectiva transversal dins l’itinerari curricular de l’alumne. Així mateix, alumnes del batxillerat que cursen l’assignatura de “Comunicació Audiovisual”, han integrat aquests tallers com part del programa docent.

Agafa la càmera i vola! Obre l’oportunitat a través dels seus tallers de cinema, de crear un pont per connectar als joves participants amb el seu entorn social i laboral i de créixer i auto realitzar-se a través del setè art.

MAS:  La celebració pratenca de l’any nou xinès omple el teatre Modern

Actualment, Concèntrica està treballant amb l’equip de MANIFESTA’15 biennal d’art internacional que tindrà lloc a la província de Barcelona el proper 2025; per crear un marc d’acció, atenció i tutela que connectarà grups locals i internacionals per identificar les necessitats de transformació socioecològica urgents a la regió metropolitana, mitjançant la creació de projectes artístics innovadors.

Concèntrica formarà part d’aquesta biennal creant un projecte comunal de caràcter cinematogràfic on societat civil, alumnes dels tallers de cinema i professionals del sector artístic i cultural crearan una experiència eco social cultural alternativa.

Donada l’excel·lent experiència i dels bons resultats acadèmics, professionals i socials d’aquest projecte que hibrida la formació i la creació artística col·lectiva entorn les arts visuals i cinematogràfiques. I de l’entusiasme i creativitat manifesta dels alumnes participants, fa que el Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cornellà i els centres educatius participants, es vulguin seguir donant suport al projecte el proper curs 2023/2024. Una forma de seguir explorant fórmules innovadores de crear programes culturals que integrin formació, recerca, aprenentatge, pensament, treball i creació artística.

MAS:  Últims dies per apuntar-vos al concurs de comparses del Carnaval 2022

- Te recomendamos -
Artículo anteriorJa es coneix el calendari escolar 2023-2024
Artículo siguienteLa Festa del Prat al Món mostra la cara més compromesa de la ciutat en un ambient lúdic i festiu
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí