Inicio Actualidad L’Arxiu Municipal del Prat ha obert les seves portes a la ciutadania...

L’Arxiu Municipal del Prat ha obert les seves portes a la ciutadania amb una visita guiada

divendres, 9 juny, 2023 – 12:00


El 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius, data en què es reivindiquen els arxius d’arreu del món com a garants de la informació i de la memòria individual i col·lectiva.


El passat dimecres, dia 5, vam fer una visita comentada a les instal·lacions de l’arxiu amb motiu d’aquesta celebració. Els assistents van poder accedir a espais de l’arxiu, que habitualment estan tancats al públic.  Van poder veure de primera mà, quina és la feina que es fa als arxius per tal d’organitzar la documentació i accedir a una mostra dels documents que es conserven: documents antics, fotografies en diferents suports (negatius, plaques de vidre…), cartells, plànols, etc.

MAS:  Cómo ir al cine por 2 euros si eres mayor de 65 años en Baix Llobregat


L’Arxiu Municipal, a banda de conservar tota la documentació generada per la pròpia administració, també és arxiu de la ciutat acollint fons documentals privats que s’hi incorporen mitjançant donacions.


Són moltes les institucions que s’han sumat a la celebració organitzat diferents activitats, entre elles la Diputació de Barcelona que ha publicat  l’exposició virtual «Arxius i esport: memòria – persones – valors», organitzada per l’Arxiu General i la Xarxa d’Arxius Municipals que coordina l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura i de la que en forma part l’arxiu municipal del Prat.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorL’Arxiu Municipal del Prat ha obert les seves portes a la ciutadania amb una visita guiada
Artículo siguiente¿Qué multa me puede caer si no voy a la mesa electoral en Baix Llobregat?
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí