Inicio Actualidad Tercera i darrera sessió del curs del Servei Comunitari

Tercera i darrera sessió del curs del Servei Comunitari

Esteu aquí

Aquest projecte educatiu pretén que els i les estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat

dijous, 11 maig, 2023 – 13:15


El Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa va ser la seu ahir al matí de la tercera i última sessió de treball del curs del Servei Comunitari, que va comptar amb la presència d’entitats, serveis i centres educatius.


L’alumnat d’onze centres de la ciutat, Institut Escola Pepa Colomer, Institut El Prat, Institut Escola del Prat, Institut Estany de la Ricarda, Institut Ribera Baixa, Institut Salvador Dalí, Institut Baldiri Guilera, Escola Mare de Déu del Carme, Escola Nostra Senyora del Mar – García Lorca, CEE Can Rigol i Escola Seda, va compartir les seves experiències com a subjecte actiu del projecte. Després de les exposicions, es va celebrar una reunió d’avaluació i es van posar sobre la taula diverses propostes de millora per tal d’impulsar el servei de cara al curs vinent.

MAS:  La VI jornada de Logística posa la mobilitat sostenible en el centre del debat


Adreçat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO


El Servei Comunitari, que s’adreça a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, s’emmarca dins el Pla Educatiu d’Entorn del Prat i dona resposta a la necessitat plantejada en el Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2020 de dur a terme polítiques orientades al foment d’una ciutadania activa i compromesa, a l’impuls de la participació i la implicació dels joves en allò col·lectiu i/o comunitari, i a la generació i el desenvolupament de propostes i dinàmiques adreçades al progrés de la societat.


La finalitat és que els  estudiants,  al   llarg   de   la   seva   trajectòria   escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat. Es tracta d’un projecte educatiu amb utilitat social que es fonamenta en la proposta metodològica d’aprenentatge servei, en la qual l’alumnat es forma treballant sobre necessitats reals de l’entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

MAS:  El proper 4 de novembre, nova sessió de la Taula LGTBIQ+


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa comunidad autónoma más odiada de España es…
Artículo siguienteComencen les activitats per commemorar el Dia d’Acció per a la Salut de les Dones
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí