Inicio Actualidad L’Herri Arte Eskola d’Errenteria participa al Pratifolk

L’Herri Arte Eskola d’Errenteria participa al Pratifolk

Esteu aquí

Un grup d’alumnat i professorat d’aquesta escola visita el Prat convidats per L’Escola d’Arts en Viu

dimecres, 10 maig, 2023 – 10:00


El municipi basc d’Errenteria té una escola municipal d’arts, l’Herri Arte Eskola, amb moltes similituds amb L’Escola d’Arts en Viu el Prat de Llobregat, ja que té una oferta pluridisciplinar que inclou música, dansa, teatre i altres arts. Això va propiciar que l’any 2022 ambdues escoles decidissin iniciar una relació d’intercanvi a partir dels àmbits de música tradicional que cada escola té en marxa.


El projecte d’intercanvi incloïa la realització de tallers de música popular catalana i rumba catalana per part de professorat del Prat a l’alumnat d’Errenteria, i també incloïa la realització d’un concert que fusionés músiques i danses d’arrel catalana i basca. El setembre de 2022 aquest concert es va dur a terme dins del festival Atlantikaldia a Errenteria i ara s’ha pogut veure a la nostra ciutat en el marc del Pratifolk.

READ  Comença l’any amb bons propòsits, inscriu-te a la nova oferta formativa dels centres culturals


El concert va comptar amb la participació d’alumnes de l’Herri Arte Eskola de l’àmbit de la dansa tradicional i contemporània, i d’instruments  com el Txistu, la Trikititza, la Txalaparta, l’Alboka o la Dulçaina, i també va comptar amb la participació d’alguns alumnes de guitarra i cant de L’Escola d’Arts en Viu a més d’un grup de 4 professors i professores.


Durant el concert es van poder escoltar temes tradicionals d’ambdues cultures, acompanyats de les corresponents danses, i també s’hi van incloure alguns temes de rumba catalana com per exemple la Rumba de Barcelona de Gato Pérez. El concert, que es va fer a la tarda vespre del dissabte al Fondo d’en Peixo, va tenir una molt bona acollida entre el públic assistent al Pratifolk. Cal dir que el grup de dulçaines de l’Herri Arte Eskola van participar també en el cercavila del matí en el qual hi eren presents totes les entitats que integren El Nus.

READ  El Prat enceta un treball per a la redacció del Pla Director de la FP


 


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDones, natura i ciència
Artículo siguienteL’escola inunda el carrer a Sant Cosme
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí