Inicio Actualidad L’escola inunda el carrer a Sant Cosme

L’escola inunda el carrer a Sant Cosme

Esteu aquí

Comerços i serveis del barri exposaran relats breus d’alumnat de 5è de Primària de l’Institut Escola El Prat, de l’Institut Escola Pepa Colomer i de l’escola Jaume Balmes

dimarts, 9 maig, 2023 – 13:45


Els carrers del barri de Sant Cosme presentaran un aspecte diferent els propers dies. Fins al 19 de maig, diversos comerços i serveis exposaran, en 25 ubicacions, 33 relats breus elaborats per l’alumnat de 5è de Primària de l’Institut Escola El Prat, de l’Institut Escola Pepa Colomer i de l’escola Jaume Balmes en el marc d’una nova iniciativa, “L’escola inunda el carrer”, emmarcada en el Pla Educatiu d’Entorn de Sant Cosme amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics.

MAS:  La Cooperativa Obrera de Viviendas posa la primera pedra d’una promoció d’habitatges cooperatius de lloguer assequible pionera a Catalunya


Taller literari


El projecte va arrencar a principis d’any amb l’organització d’un taller literari per estimular la creació dels relats. La temàtica ha estat diversa amb l’objectiu de centrar-se en el foment la creativitat de l’alumnat.


Pla Educatiu d’Entorn de Sant Cosme


El Pla Educatiu d’Entorn de Sant Cosme s’inicia el curs 2005-2006 amb el desplegament d’actuacions encaminades a la millora de l’èxit educatiu dels alumnes del barri. A nivell de ciutat, i de forma pionera a Catalunya, es posa en marxa també un Pla Educatiu d’Entorn (PEE), de manera que s’estableixen sinergies entre ambdós plans. Es treballa amb una visió de ciutat i del barri de Sant Cosme en les comissions d’Alfabetització i d’Absentisme.

MAS:  La comunidad autónoma más odiada de España es...


El Pla Educatiu d’Entorn s’organitza en diverses comissions (institucional i operativa) i diversos grups de treball. En aquests espais, participen diversos agents de l’àmbit educatiu (Inspecció i Serveis educatius, centres educatius, tècnics municipals d’Educació i Acció Social), amb l’objectiu d’augmentar la participació de la comunitat, des dels propis alumnes i famílies a entitats.


Els reptes principals que es plantegen són incrementar l’escolarització de l’alumnat en les diverses etapes d’ensenyament obligatori en centres del barri i la reducció de l’absentisme i l’abandonament escolar. Per avançar en aquesta línia, es treballa amb l’Oficina Municipal d’Escolarització i amb el Pla Local d’Absentisme.


Resultats positius


Tal com es va explicar en la jornada sobre els Plans Educatius d’Entorn que va organitzar el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya al Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat el passat 27 d’abril, divuit anys després, el balanç és positiu. El nombre d’estudiants que continuen formant-se després de l’educació obligatòria està al mateix nivell que en aquells centres que no tenen aquestes problemàtiques i la quantitat d’alumnes que acaben l’ESO és a només dos punts i mig de diferència.

MAS:  Portes obertes a la nova Escola Municipal de Música


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorL’Herri Arte Eskola d’Errenteria participa al Pratifolk
Artículo siguienteFinalitzen les activitats del PRATfamílies sobre orientació en les transicions educatives
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí